Kamp - Camp Škola Bugembe Blue Obilazak školske djece Izgradnja kuhinje Dječica sa zastavama

Kako napreduje naša Osnovna škola Blue Angel u izgradnji 2023

Dragi naši,
radovi na našoj novoj osnovnoj školi Blue Angel u izgradnji, vidljivi su iz dana u dan.
I to sve zahvaljujući vama i vašim donacijama.
Pročitaj više

Gradimo kućicu za našeg malenog Baliruma1/2023.

Dragi naši,
Dijelimo s vama radost izgradnje obiteljske kućice za našeg malenog Baliruma i njegovu majku.
Počeli smo upravo ovaj tjedan i kuća će ubrzo biti gotova.

Pročitaj više

Nahranili smo 100 obitelji za Božić 12/2022.

Dragi naši,
danas smo nahranili 100 obitelji u slumu.
Podijelili smo 100 paketa hrane onima najpotrebitijima, iako su u potrebi svi redom.
U pakete smo pakirali rižu, kukuruz, brašno, grah, luk, sol i govedinu.

Pročitaj više

Pojava Ebole u Ugandi

Pojava Ebole u Ugandi
Kako bi spriječila daljnju katastrofu, vlada Ugande je naredila da se škole zatvore prošlog vikenda 25.11.2022. i završe godinu uz poziv na karantenu. No, svaka karantena, kao i ona u posljednje dvije godine protiv zaraze od korone, ima i svoju negativnu stranu. I dok se približavaju božični blagdani, za mnoge tamošnje obitelji neizvjesnost je u zraku što će jesti jer i njima inflacija kuca na vrata sada u dvoznamenkastom broju.
Pročitaj više

Nahranimo djecu u slumu

NAHRANIMO DJECU U SLUMU
Učinimo da i oni najsiromašniji osjete Božič!
Pomozite nama, a mi čemo njima uljepšati život.
Za jednu obitelj dovoljno je 30 $ za hranu.
Donirajte!
Donacije možete uplatiti na račun Plavi anđeo:
IBAN HR6924020061100610644 otvoren u Erste
Također možete donirati i za neki drugi projekt udruge, kao što je Gradnja osnovne škole Blue Angel.
Hvala od srca svima!

Pročitaj više

Izgradnja nove Osnovne škole Blue Angel od 1/2022

Dragi naši,
Došlo je vrijeme da konačno Plavi anđeo ima i svoju školu u Ugandi pod nazivom Blue Angel.

U devetoj godini svog humanitarnog djelovanja, zaslužujemo to.
Jako dugo već radim na tome, a sada se sve iskristaliziralo. Ostvarile su se moje želje od samog početka kako odlazim u Ugandu. Konačno smo uz mnogo pregovora, ja i moji koordinatori u Ugandi, uspjeli pronači prikladno veliko zemljište za gradnju nove škole u jednom selu gdje na jako velikoj udaljenosti nema niti jedne škole. To znači da im je prijeko potrebna, kako djeca iz sela ne bi odlazila kilometrima daleko do neke škole. Tako djeca već u samom startu gube volju za školom zbog dugog pješačenja po nepreglednim predjelima, a naročito djevojčice koje doživljavaju razne neugodnosti tijekom puta do i od škole.
Pročitaj više

Uganda u doba Korona virusa

Dragi naši,
Evo da vam malo približim sadašnju situaciju u Ugandi i u Bugembeu gdje udruga Plavi anđeo djeluje već 9 godina i gdje se uglavnom nalaze sva naša sponzorirana dječica.
Kako gladni i bez vode proživljavaju vrijeme zatvorenosti radi sprečavanja širenja COVID-19.
Pročitaj više

Tekst objavljen u 24sata 4.3.2020.

Prenosimo tekst koji je portal 24sata.hr objavio 5.3.2020. o radu naše predsjednice i udruzi Plavi anđeo.

Dragica gradi školu u Ugandi u spomen na svog poginulog sina

 

Zagrebačka humanitarka velikog srca nakon volontiranja i projekata koje je pokrenula u Indiji, Keniji i Ugandi, u sljedećoj godini želi sagraditi školu za siromašnu djecu u Ugandi

 Autor: Željka Krmpotić


Pročitaj više

Gradimo kuću za našu djevojčicu Winnie u Bugembeu

Dragi naši,
Točno u ovo doba, prije godinu dana, gradili smo kuću za našu sponzoriranu djevojčicu Miriam. Sve je to financirala njezina sponzorica gđa Bojana.

Danas možemo punih srca najaviti kako smo započeli gradnju još jedne kuće i to za sponzoriranu djevojčicu Winnie iz Bugembea.
Njezinu kuću također financiraju njezini sponzori Andreja i Tomislav. Dugo smo tražili dobar teren za gradnju, pa kada smo ga našli, trebalo je doći do vlasnika zemljišta koji živi u Keniji. Sada je i to iza nas, zemljište za gradnju kuće je kupljeno i prije tjedan dana započeli smo s gradnjom temelja.
Malo nas je ometala kiša koja je baš tada počela padati svakodnevno, tako da 3 dana nije bilo moguče ništa raditi radi mekog terena. No, temelji za kuću su sada tu i idemo dalje. Kupujemo ciglu i sav ostali potreban materijal koji će nam trebati za gradnju kuće od 2 prostorije, s terasom, crijepom na krovu, prozorima i vratima.

Pročitaj više

Rođendan Nimudat i Kato

Dragi naši, jako smo uzbuđeni i radosni jer smo po drugi puta uspjeli usrečiti brata i sestru blizance, Nimudat i Kato, ovaj puta za njihov 9 rođendan. I ove godine, njihovi sponzori Marijana i Vanja pobrinuli su se da još dugo pamte ovaj dan. Organizirali smo im nezaboravni rođendan u hotelu Paradise u Jinji uz rođendansku tortu, ručak, plivanje u bazenu, obukli ih u novu odjeću za taj dan.
Bili su oduševljeni kao i njihova baka s kojom žive otkako su im roditelji smrtno stradali prije nekoliko godina u nesreći na motoru.
Pročitaj više

Sretan Božič i Nova 2019 Godina

Dragi naši sponzori dječice, dragi donatori sadašnji i buduči, dragi svi,
od srca Vam želimo sretan Božič i sretnu i veselu Novu 2019 Godinu!
Pročitaj više

Gradnja kuće našoj djevojčici Miriam

Dragi naši,
Jako jako smo svi sretni. Prije mjesec dana započeli smo graditi kuću za našu dragu djevojčicu Miriam i njezinu obitelj u Bugembe u Ugandi. Sve to zahvaljujuči njezinoj sponzorici gđi Bojani koja sve to financira. Prvo smo u ljeti kupili zemljište koje glasi na djevojčicu, a onda je počela i gradnja, nakon izrade troškovnika i nacrta kuće. Biti će to prava veća kuća od cigle s 2 prostorije. Zajedno s vama pratili smo tijek gradnje  i obavještavali vas o svemu na našoj Fejsbuk stranici.
Od srca zahvaljujemo gđi Bojani na velikom srcu za svoju djevojčicu.

Pročitaj više

Tradicionalno afričko vjenčanje u Ugandi

Dragi naši,
donosimo vam jednu našu krasnu priču o osobnim utiscima i doživljajima s jedne tradicionalne svadbe u Ugandi, na kojoj smo bile gošće. Afriku i njenu posebnost teško je razumjeti ako ne doživiš svaki segment života Afrikanaca. Znamo da mnogima to nije lako ostvariti u životu, pa smo odlučile ovo naše volontiranje iskoristiti da vam kroz naše kratke doživljaje pokušamo koliko toliko približiti i povezati vas sa Afrikom da biste bolje osjetli sve ovo što mi radimo. 

Pročitaj više

NOVI PROJEKT:od 1/2018 Gradnja Osnovne škole Tukulu Umea

Dragi naši, nakon što smo izgradili Osnovnu školu Busagazi na istoimenom otoku, te obnovili Osnovnu školu Bugembe Blue, dogradili školsku kuhinju i postavili dječje igralište u sklopu škole, na red je došla Osnovna škola Tukulu Umea.

Pročitaj više

Sretan Božić i Nova 2018. godina

Želimo Vam sretan Božić i Novu 2018. godinu!

Humanitarna Udruga Plavi Anđeo

Pročitaj više

Odlazak u Busagazi

Osvanuo je prekrasan sunčani dan u Africi. Novi dan, a za nas novi zadatak i novi izazov, novi doživljaji koji se pamte.

Danas nam je cilj Busagazi, otok na kojem je Dragica s Plavim anđelom ostavila trajni pečat koji ostaje zabilježen u povijesti ovog kraja.

Pročitaj više

Intervjui djece u slamu Bugembe

Drugi dio naše misije zadnja četiri dana nastavlja se intervjuiranjem djece za izradu profila za program sponzoriranja školovanja.

Već drugi dan intervjuiramo djecu u najsiromašnijem dijelu Bugembea, u slumu usred Budumbuli Westa. 

Pročitaj više

Novi Projekt: Gradnja dječjih igrališta ispred najsiromašnijih osnovnih škola u Ugandi

Ovaj projekt nametnuo se sam po sebi kada smo u rujnu 2017. izgradili i otvorili veliko dječje igralište u sklopu Osnovne škole Bugembe Blue u Ugandi.


Toliko sreće i radosti na otvorenju kod djece koja su vriskom utrčala na sve postavljene sprave, stvarno treba doživjeti uživo i osobno, jer je teško prepričati taj osjećaj.


Pročitaj više

Svečano otvorenje škole, kuhinje i dječjeg igrališta i završna svečanost u Bugembeu

U Africi, konkretnije u Ugandi smo 18 dana i možemo konstatirati da se sve odvija po planu. Naš projekt se realizira baš kako smo planirali.

Zbog početka školske godine rokovi su nas stiskali, ali dobra organizacija i suradnja s našom lokalnom partnerskom humanitarnom organizacijom Clemency i pomoć u radnim akcijama koju su nam pružila vrijedna djece iz najstarijeg razreda P7 u Osnovnoj školi Bugembe Blue u Bugembeu, dali su očekivani rezultat.

Pročitaj više

Izvješće iz Ugande - radovi napreduju, početak intervjua s djecom

Dragi naši,

u Bugembeu i u Jinji kiša pada svaku noć, a tokom dana je ipak malo sunčano. Danas ujutro smo morali čekati da stane jaki pljusak kako bi mogli izaći na teren. Sunce koje se uvijek pojavi poslije kiše tako zabljesne i uljepša sve što se napravilo prethodni dan.

Pročitaj više

Izvješče iz Ugande:Početak gradnje kuhinje i obnove Osnovne škole Bugembe Blue u selu Budumbuli West

Dragi naši,

Afrika, Uganda, Jinja, Bugembe, Osnovna škola Bugembe Blue, to je dio naše misije u Ugandi za ovaj put.

Jedan radni tjedan je iza nas i puno toga smo napravili. Možemo doslovno reći da je Plavi anđeo raširio svoja krila i u punom naletu započeo svoju misiju.  


Pročitaj više

Gradimo dječje igralište u Bugembeu

Postaviti ćemo visokokvalitetne, sigurne čelične ljuljačke, tobogane, šipke za penjanje, krugove i druge igračke za korištenje, te pijesak. Biti će to dječje igralište kako za školsku djecu tako i za djecu iz lokalnih zajednica i slama.


Pročitaj više

Besplatan obrok za djecu i siromašne u slamu Bugembe

Dragi naši,

ove godine, u rujnu 2017.g. gradimo školsku kuhinju u Osnovnoj školi Bugembe Blue.

U sklopu tog projekta ovisno o tome s koliko ćemo donacija raspolagati, ofarbati ćemo i zidove na školi, te podijeliti oko 1000 besplatnih obroka za najsiromašnije u slumu Bugembe.  


Pročitaj više

Drvene klupe stigle u našu Osnovnu školu Busagazi

Dragi naši,
kao što smo i obećali, za Božić smo obradovali dječicu u Osnovnoj školi Busagazi novim drvenim klupama u razredima.

Klupe su roditelji djece i mještani ručno izrađivali od drveta, a ovih dana postavljene su i u školske učionice.

Pročitaj više

Božićne i novogodišnje čestitke od naše sponzorirane dječice iz Ugande i Kenije

Čestitke i zahvale od naše dječice iz Ugande i Kenije stižu nam svakodnevno kao i svake godine za Božić i Novu Godinu.

Kako nama tako i našim sponzorima dječice u Africi koji igraju veliku ulogu u njihovim životima i njihovi su drugi roditelji.  Pa što drugo nego poželimo im ono što im žele i naša dječica. Dug i sretan život! 
Pročitaj više

Sretan Božić i Nova 2017 Godina!

Dragi prijatelji, donatori udruge, sponzori djece i svi Vi koji nas podržavate u našem činjenju dobrih djela, svi Vi koji nas pratite!

Svima Vama dragi naši, želimo da Vam predstojeći blagdani prođu u miru, ljubavi i sreći s Vašim obiteljima. Želimo da i u idućoj godini širite svoje srce još više prema svima potrebitima, suosjećate, donirate, dijelite.

Sretan Vam Božić i Nova 2017 Godina!

Ljubav i Svjetlost svima Vama!
Vaš Plavi anđeo
Pročitaj više

Izgradnja školske kuhinje u Osnovnoj školi Bugembe Blue

U osnovnu školu Bugembe Blue, volonteri udruge Plavi anđeo prvi puta su došli volontirati 2012 godine.

Došli smo baš u tu školu jer je to najsiromašnija osnovna škola u Bugembeu, s najviše djece, a s najmanje nastavnog osoblja.Pročitaj više

Opremanje školskih učionica drvenim klupama

Na otoku Busagazi u Ugandi izgradili smo blok od dvije velike učionice kako bi oko 700 djece ponovno moglo imati nastavu ispod krova, nakon što je u velikom nevremenu 2013 g škola porušena.


 

Pročitaj više

Hrvatska uživo 27.10.2015

Završen projekt izgradnje učionica i postavljanje tanka za pitku vodu u Busagazi Primary School

Dragi prijatelji Plavog anđela!

S ponosom objavljujemo kako je projekt izgradnje dviju učionica i postavljanje tanka za pitku vodu u Busagazi Primary School obavljen!

Otkrivena je ploča s natpisom donatora na školi, a na velikom tanku za vodu postavljen logo Plavi anđeo.  


Pročitaj više

Zajedno u iščekivanju obnovljene škole!

Nakon velike zahvalnosti i prekrasnog programa dobrodošlice koju su nam iskazali, zbog naše pomoći u izgradnji škole u Busagaziju, nastavlja se gradnja bloka s dvije učionice koja je započela dan prije nego što smo stigli u Busagazi.

Uz radost i oduševljenje svih stanovnika otoka Busagazija, u tijeku su radovi na kopanju temelja i postavljanju cigli za zidove učionica. 
 
Pročitaj više

Kokoš, jaja, koza i limete za Plavi anđeo u Busagaziju

„Htjeli bismo Vam zaželjeti dobrodošlicu u Busagazi, u našu školu i reći Vam veliko hvala za sve što činite za nas.“ srdačno je izrekao Ntegge, učitelj i računovođa Primary Busagazi School. Bio je to tek divan uvod za prekrasan program koji je uslijedio, a na kojem su nazočili svi stanovnici i čelnici ovog divnog otoka, kao i čelnici projekta za obnovu škole.

 

Pročitaj više

Pomoć sirotištu i stradalim obiteljima u Katmandu - Nepal

U subotu, 25. travnja, Nepal je pogodio snažan potres jačine 7,9 stupnjeva poRichteru. Iako je epicentar potresa bio 80-ak kilometara zapadno od glavnog grada Kathmandua, osjetio se čak do New Delhija, Bangladeša i Tibeta. Također je izazvao 3 lavine na Mount Everestu. Sljedećeg se dana dogodio još jedan jačine 6.7 stupnjeva. Dosada broj žrtava iznosi 2500, procjene idu do čak nekoliko tisuća poginulih. Uništene su brojne nastambe siromašnog dijela stanovništva, a problem predstavlja i zbrinjavanje sve većeg broja žrtava te pomanjkanje medicinskih sredstava.
Pročitaj više

Hrvatska uživo 05.12.2014

Prilog Hrvatske Televizije o našoj Udruzi i projektu nabavke i  postavljanja plastičnih spremnika za pitku vodu u ruralnim područjima Ugande.

 


Pročitaj više

Gostovanje na HRT-u

Povodom Međunarodnog dana volontera 04. prosinca gostovali smo u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u.
Razgovarali smo o radu Udruge i najavili humanitarni event u klubu Metropolis 05.12.
 


Pročitaj više

Čestitke i pisma sponzorirane djece iz Afrike

 Čestitke i pisma sponzorirane djece iz AfrikeDragi naši sponzori dječice u Bugembeu. Htjeli smo s Vama podijeliti neke od pristiglih zahvala, pisama, crteža i slikica za Božić...
Kao što znate obitelj se stalno širi i sada brojimo već preko 100 sponzorirane djece. Svima od srca hvala!Pročitaj više

Sretan Božić i Nova 2015. Godina!


Svima Vama dragi naši, želimo da Vam predstojeći blagdani prođu u miru, ljubavi i sreći s Vašim obiteljima. Želimo da i u idućoj godini širite svoje srce još više prema svima potrebitima, suosjećate, donirate, dijelite.
Sretan Vam Božić i Nova 2015 Godina!

Ljubav i Svjetlost svima Vama!
Vaš Plavi anđeo

Pročitaj više

Kalendari 2015 i promotivni materijali za narudžbu

Kalendari i promotivni materijali za 2015I ove godine iz tiska su nam izašli kalendari za 2015 godinu. Također uz kalendare možete naručiti i ostale naše promotivne predmete: torbe, ruksake, pregače, šalice, kemijske olovke i pokloniti dragoj osobi za predstojeće blagdane.Pročitaj više

Predavanje: Volontiranjem kroz Afriku i Indiju

Predavanje_Afrika i IndijaU petak 28.11.u 19 sati u Booksi, Martićeva 14d, kroz Afriku i Indiju provesti će Vas Dragica Kopjar, humanitarka, volonterka, predsjednica humanitarne udruge Plavi anđeo, zaljubljenica u Afriku i Aziju.
Pročitaj više

Pomoć osnovnoj školi Busagazi u Ugandi

SpremnikKisniceOsnovna škola Busagazi nalazi se na otoku Busagazi usred Viktorijskog jezera u Ugandi.
Plavi anđeo prikuplja pomoć i donacije za rekonstrukciju 5 školskih učionica koje su uništene uslijed jakih kiša i vjetra tijekom svibnja 2013.g u osnovnoj školi Busagazi.Pročitaj više

Spremnici za prikupljanje kišnice za ruralne škole u Ugandi

SpremnikKisniceHumanitarna udruga Plavi Anđeo provodi Projekt pitke vode u ruralnim područjima u Ugandi. Radi se o kupovini i ugradnji plastičnih tankova-spremnika za prikupljanje i pročišćavanje kišnice, kako bi poboljšali pristup pitkoj vodi u školama ruralnog područja.
Pročitaj više

Misija Indija-Tiruvannamalai

Konačno da se javim iz Indije i prekrasnog gradića Tiruvannamalaia podno svete gore Arunachala gdje se nalazi i Children's house / dječja kuća u kojoj volontiram, a u kojoj ćete moći volontirati ubuduće i svi vi koji to želite. Draga gđa. Kumari otvorila je vrata svoje kuće za svu djecu bez roditelja i već 10 godina brine o njima srcem i s puno ljubavi zajedno sa svojim suprugom. Djece ima 30 i ljubav se osjeća na svakom koraku.

Pročitaj više

Volontirajte, donirajte, sponzorirajte

Nakon misije u Keniji i osnivanja udruge Plavi anđeo, krenula sam u Ugandu u maleni siromašni gradić Bugembe na jezeru Viktorija i započela svoju humanitarnu misiju. Cijeli dan je bio ispunjen, ustajanje u 7 ujutro i doručak, zatim odlazak u obližnju Osnovnu školu Bugembe Blue gdje sam s još dvoje volontera provodila svakodnevne intervjue s djecom koja imaju jednog ili niti jednog roditelja.

Pročitaj više

Sretan Božić i novu 2014. godinu!

Reportaža iz Osijeka 11.12. i 12.12.2013.

U Osijek sam krenula dan ranije u utorak popodne kako bih drugi dan prije samog događaja u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici  gostovala na Hrvatskom radiju Osijek. Išla sam na poziv studentice medicine Katarine Badak koja je sve organizirala na Medicinskom fakultetu za moje predavanje i projekciju filma...

Pročitaj više

Ruke Plavog anđela-kako nam je bilo...

Izvještaj s humanitarnog koncerta „Ruke Plavog anđela“

(8.12.2013. Češki dom)


Pročitaj više

Najavljujemo predavanja i humanitarni koncert

Ponosno najavljujemo naš četvrti tradicionalni humanitarni koncert krajem godine, 8.12.2013. u 19 sati u Češkom domu. Kako udruga od ove godine, pored Afrike, djeluje i u Indiji i u Nepalu, tako ćemo na koncertu spojiti tradicije Afrike i Indije.
 Moći ćete zaplesati na afro glazbu uz afro bend Iroko, uživati u indijskom plesu uz grupu RadheSyam i Gayatri Marić, a Neven Dužević otpjevat će na gitari s malim dječjim zborom iz Španskog našu pjesmu Ruke plavog anđela koja je na neki način postala i himna udruge.
Dođite, čekaju Vas i druga iznenađenja.


Pročitaj više

Predavanje u Zadru i Splitu te u Pomorskoj školi

Protekla 2 mjeseca za udrugu Plavi anđeo bila su izrazito aktivna. Prvo smo se priključili kampanji "Hrvatska volontira" i imali Dan otvorenih vrata, a zatim smo imali predavanje u Zadru i Splitu.
Pročitaj više

Volontiranje

U posljednjih nekoliko mjeseci, od lipnja pa do danas, u Ugandi je volontiralo 5 naših volontera, trenutno volontira 1 volonterka, a za nekoliko dana pridružuje joj se još jedna. Volonteri volontiraju najviše u sirotištu, zatim na školi predavajući engleski jezik, podučavajući djecu raznim sportskim vještinama.
Pročitaj više

Volonterska priča iz Indije

Oduvijek sam voljela pomagati drugima i nekako bih rekla da mi je pojam volontiranja uvijek bio blizak. Još kao srednjoškolka sam imala plan završiti medicinu i otići volontirati u Afriku. Međutim, kako život u većini slučajeva piše neke svoje planove, tako sam i ja završila drugi fakultet i zaposlila se daleko od Afrike. Ipak, volontiranje je uvijek bilo tu negdje u mojim mislima i nekako sam znala da ću jednog dana ostvariti svoj plan
Pročitaj više

Dalaj Lamino predavanje u Mcleod Ganju

U glavnom hramu u Mcleod Ganju u nedjelju 25. kolovoza 2013. godine Dalaj Lama je održao predavanje, a Tomislava i Morana bile su dio tog mnoštva.

Ljudi raznih nacija u rano ujutro kretali su se prema hramu s akreditacijom koja predstavlja dozvolu za ulazak u hram, s malim jastučićima na kojima će sjediti i bocama vode, dok su ostale stvari poput mobitela i fotoaparata zabranjene na Dalaj Laminim predavanjima.
Pročitaj više

Projekt pomoći gradnje kuća siromašnim obiteljima u Ugandi

Nakon što je obišla mnoga siromašna sela i obitelji u Bugembeu, predsjednica udruge Plavi Anđeo Dragica Kopjar odlučila se na projekt pomoći pri gradnji novih kuća za siromašne obitelji u Ugandi.

Troškovi za novu kuću od blata s dvije prostorije iznose od 600 do 1000 dolara, za kuću od cigle dvostruko više. Prikupljamo donacije za gradnju kuća koje će graditi naši volonteri slijedeće ljeto od svibnja do rujna.
Donosimo Vam priču i fotografije jedne obitelji kojoj je hitno potreban novi dom.
Pročitaj više

Plavi Anđeo u kampanji "Hrvatska volontira"

Plavi anđeo priključuje se kampanji "Hrvatska volontira" 21.9.2013. na Dan volontiranja u Hrvatskoj, koju je pokrenuo Volonterski centar.

Mi pozivamo sve volontere koji žele da nam se priključe u našem programu na taj dan.
Pročitaj više

Volontiranje u Indiji: Pomoć djeci i otkrivanje tibetanske kulture

Naše volonterke Morana i Tomislava volontirale su u McLeod Ganju gdje surađujemo s humanitarnom udrugom Lha koja pomaže izbjeglom tibetskom narodu na sjeveru Indije u njegovanju tibetske kulture i identiteta.
Posebice ih je dojmila njihova učenica Samten Kyi (Samteki) koja je 2005. godine izbjegla s Tibeta. Ona im je približila Tibetance i tibetsku kulturu, njihov svjetonazor, promišljanja i način života.
Pročitaj više

Moje volontiranje u sirotištu u Bugembeu

U razdoblju od 2.6. - 7.7. 2013. volontirala sam u sirotištu Child Hope Ministries u Bugembeu. U sirotištu živi 26-ero djece i petero odraslih.

Svi rade sve što je potrebno. Od kuhanja do pranja rublja, popravaka te odgoja djece.
Pročitaj više

Naručite promotivne predmete ili nakit iz Ugande i donacijom pomozite radu udruge!

Radu Udruge od sada možete pomoći narudžbom predmeta s logotipom udruge te nakita iz Ugande uz simboličnu donaciju i troškove slanja predmeta poštom.

Sav nakit su ručno izradila djeca iz Bugembea u Ugandi, osiguravajući si tako dnevni obrok.

Pročitaj više

Volontiranje u Nepalu

Svoje prijave za projekt Volontiranje u Nepalu pošaljite putem ONLINE OBRASCA ZA PRIJAVU ili, ako imate poteškoća, na info@plavi-andeo.hr uz kraći životopis i objašnjenje zašto ste se zainteresirali za ovaj projekt i što Vas navodi na odlazak u Aziju, u ovu daleku zemlju.

 

Za sve buduće volontere "građane svijeta" koji u srcu nose ljubav i osjećaj pomaganja drugima, brige o djeci i onima kojima je to najpotrebnije, udruga Plavi anđeo organizira volontiranje u glavnom gradu Nepala, Kathmanduu, te u Pokhari, nakon što je predsjednica Udruge nedavno boravila i volontirala u toj predivnoj zemlji.


Pročitaj više

Volontiranje u Indiji

Plavi anđeo priključuje se projektu "Why today" ("Zašto danas") i time omogućuje volontiranje u New Delhiju. Ovim projektom također želimo potaknuti što više ljudi, naročito mladih da se odvaže otići volontirati u neku zemlju jer time stječu neprocjenjivo iskustvo humanitarne pomoći i stručnu korist koja oplemenjuje kako radno iskustvo, tako i duhovni razvoj.

Svoje prijave za ovaj projekt Volontiranje u Indiji pošaljite putem ONLINE OBRAZCA ZA PRIJAVU ili ako imate problema na info@plavi-andeo.hr uz kraći životopis i objašnjenje zašto ste se zainteresirali za ovaj projekt i što Vas navodi na odlazak volontiranja u New Delhi. 

Pročitaj više

Volontirajte u Ugandi i Keniji ili sponzorirajte dijete

Želite li volontirati u Africi, a ne znate kako? Plavi Anđeo ima za vas rješenje. Pročitajte više na stranici "Volontiranje u Ugandi" i Volontiranje u Keniji.

Financijske podrške volonterima za kupnju toga svega za djecu svakako su dobrodošle na naš žiro račun s naznakom svrhe plaćanja "za djecu Ugande". Želite li biti sponzor djetetu bez roditelja u Ugandi? Pročitajte više na stranici "Sponzorstvo djece u Ugandi".

Pročitaj više

Svima Vama sretni, veseli i blagoslovljeni blagdani

Plavi anđeo za blagdane

Jučer smo posjetili mnogobrojnu obitelj Zahirović koja odnedavno broji još jednog člana više, malenog Juraja, starog samo mjesec dana. Tako je on dvanaesto dijete rođeno u obitelji Mirsade i Rashida Zahirović za koje smo tijekom cijele godine imali akcije prikupljanja sredstava za hranu i ostale potrepštine.
Pročitaj više

Izvješće sa Tribine u knjižnici Prečko, očima sudionika

Uz mnogo pozitivne energije i entuzijazma, u srijedu, 5.12.2012. u skopu humanitarne misijske izložbe fotografija afričke djece i crteđža učenika osnovne škole iz Bugembe-Uganda koja u knjižnici Prečko traje sve do 27.12., sudjelovala sam na održanoj Tribini "Uganda očima volontera".

Pročitaj više

Izvješće s humanitarnog koncerta Afrika u srcu 28.11.2012.

Prošla je godina dana od promocije udruge Plavi anđeo na kojoj smo najavili projekte koji nas očekuju u sada već protekloj 2012. godini. Ove godine 28.11.2012. okupili smo se u većem broju i to na istoj lokaciji kao i tada- u dvorani Češkog doma. Udruga "Češka beseda" ponovno nam je nesebično ustupila svoj prostor na korištenje i ovim putem im neizmjerno zahvaljujemo. Sav prihod od ulaznica i prodaje otići će u prave ruke, u ruke najsiromašnije djece u Ugandi-naselju Bugembe.
Pročitaj više

Najavljujemo..

Najavljujemo veliki humanitarni koncert pod nazivom AFRIKA U SRCU koji će se održati u Češkom domu, Šubićeva 20, dana 28.11. u 20 sati. Na koncertu će nastupiti grupa Iroko koju predvodi Krešimir Oreški, zatim Sam Bushara i prijatelji, Svemir Vranko, Ljerka Končar -violončelo i Dragica Kopjar-gong.
Pročitaj više

Pozdrav iz Ugande

Volonteri udruge Plavi anđeo, Dragica, Željko i Vedrana, trenutno se nalaze na volontiranju u Ugandi, mjestu Bugembe kod grada Jinja.
Pročitaj više

O dosadašnjem radu udruge Plavi anđeo

Želimo vas ukratko izvjestiti o dosadašnjem radu udruge Plavi anđeo, od početka ove godine kada je počela sa radom nakon promocije 19.12.2011. pa do danas.
Iako nakon samo 9 mjeseci, možemo zaista reći da smo zadovoljni onime što smo do sada uradili i koliko smo uspjeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije.
Prva naša akcija krenula je Za djecu Kenije gdje smo putem izložbi autorskih fotografija djece Kenije po Gradskim knjižnicama koje se nastavljaju i dalje tijekom cijele godine, te jednim koncertom kao i vašim donacijama, uspjeli prikupiti sredstva za gradnju nove kuće obitelji s petero djece u Keniji.
Pročitaj više

Volontirajte u Ugandi ili sponzorirajte dijete

Želite li volontirati u Africi, a ne znate kako? Plavi anđeo ima za vas rješenje. Pročitajte više na stranici „Volontiranje u Ugandi“. Link
Za volontiranje u Ugandi sve više ima zainteresiranih, pa će tako nekoliko volontera uskoro krenuti put Ugande na mjesec dana ostvariti svoje životne snove i suočiti se sa stvarnošću života u Africi.
A sve vas koji želite dati podršku našim volonterima prije odlaska, bilo financijsku, bilo materijalnu u obliku igračaka, nogometnih lopti, pribora za školu i slatkiša za djecu, javite nam se. Financijske podrške volonterima za kupnju djeci svakako su dobrodošle na naš žiro račun s naznakom svrhe plaćanja "za djecu Ugande".
 
Želite li biti sponzor djetetu bez roditelja u Ugandi? Pročitajte više na stranici „Sponzorstvo djece u Ugandi“ Link
Pročitaj više

Pomoć obitelji Zahirović

Članak u novinama o obitelji Zahirović, potaknuo me krajem prošle godine da sa udrugom Plavi anđeo pokušamo pomoći toj velikoj obitelji sa 11-ero djece, u okviru projekta za ovu godinu o pomoći djeci mnogočlanih obitelji. Iako tek na početku rada i djelovanja nastojat ćemo doprijeti do ljudi i organizacija koji suosjećaju sa siromašnima kako bi mogli prikupiti financijska sredstva za pomoć onima kojima treba. Ciljevi naše udruge jesu rad na poboljšanju kvalitete življenja u društvenoj zajednici bez obzira na rasu, vjeru i kulturne razlike.

Pročitaj više

Posjet obitelji Zahirović

Bilo je kišno subotnje podne kada smo ja i volonterka krenule u posjet mnogočlanoj obitelji Zahirović  u romsko naselje na zagrebačkoj Savici-Šanci. O njima sam naišla na članak u novinama još krajem prošle godine nekako u vrijeme kada sam i osnivala udrugu, krajem listopada i odmah me zainteresirala ta velika obitelj. Još u Africi posječujući takve velike obitelji pronalazila sam usporedbe sa romskim obiteljima kod nas čiji je životni standard izrazito nizak.

Pročitaj više
Zadnji video
Novosti
 

Zahvaljujemo tvrtki emajstor na suradnji u pokrenutom projektu "Dobra djela stvaraju heroje".

To je tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u svom području poslovanja, koja se trudi svake godine pokrenuti neke društveno - odgovorne projekte za one kojima je pomoć najpotrebnija, a nisu u mogućnosti osigurati je.

Više o ovom projektu saznajte na linku ispod, na njihovoj web stranici emajstor.

 (www.emajstor.hr/dobra_djela_stvaraju_heroje)


 


Moja Afrika - Uganda - putopisno predavanje Dragica Kopjar

Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,
Andrije Hebranga 22, Zagreb
Srijeda, 13.11.2019. u 18 sati

Dragi naši, pozivamo Vas na putopisno predavanje Dragice Kopjar, predsjednice udruge Plavi anđeo.
Ulaz je slobodan.
Hvala vam svima! ♥

Moja Afrika - Uganda - putopisno predavanje Dragica Kopjar

Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,
Andrije Hebranga 22, Zagreb
Srijeda, 10.4.2019. u 18 sati

Dragi naši, pozivamo Vas na putopisno predavanje Dragice Kopjar, predsjednice udruge Plavi anđeo.
Ulaz je slobodan, a donacije za projekte udruge u Ugandi uvijek su dobrodošle.
Hvala vam svima! ♥
"Moja Afrika"- Uganda - putopisno predavanje Dragica Kopjar

Dragi naši, pozivamo Vas na putopisno predavanje Dragice Kopjar, predsjednice udruge Plavi anđeo.

Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija, Andrije Hebranga 22, Zagreb

Srijeda, 7.11.2018. u 18 sati

Ulaz je slobodan, a donacije za projekte udruge u Ugandi uvijek su dobrodošle.
Hvala vam svima! ♥

"Moja Afrika"- Uganda - putopisno predavanje Dragica Kopjar

Dragi naši, pozivamo Vas na putopisno predavanje Dragice Kopjar, predsjednice udruge Plavi anđeo.

Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,
Andrije Hebranga 22, Zagreb

Srijeda, 25.4.2018. u 18 sati

Ulaz je slobodan, a donacije za projekte udruge u Ugandi uvijek su dobrodošle.
Hvala vam svima! ♥

Humanitarna udruga Plavi anđeo i Pučko Otvoreno Učilište Pazin, u sklopu Dana planeta Zemlje, organiziraju predavanje "Moja afrička priča".
Datum: petak 20.4.2018. Početak u 18 sati
Mjesto: Mala dvorana spomen doma Pazin, Šetalište pazinske gimnazije 1, Pazin

Dragi naši,
s radošću Vas sve pozivamo na predavanje "Moja afrička priča" koje će održati naša draga volonterka, studentica Aleksandra Krizmanić.

Datum: subota 24.3.2018. Početak u 18 sati
Mjesto: Klub studenata Istre "Mate Balota"
Ilica 13, 1 kat, Zagreb
Ulaz slobodan! Donacije dobrodošle!

Prekrasan osjećaj nakon održanog predavanja u Domu za starije i nemoćne osobe Centar u Klaićevoj dana 29. sijećnja 2018. Prekrasni dragi ljudi, s mnoštvo interesantnih pitanja, pozorno su slušali moje predavanje o svim prirodnim ljepotama Ugande, te o životu u slamu i u selima u najudaljenijim dijelovima Ugande.
Vjerujem da se vidimo opet!
Pozivamo Vas na kulturno-putopisno predavanje "Uganda - biser Afrike".
Srijeda 8.11.2017. u 18 sati
Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,
Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb
Pozivamo Vas na kulturno-putopisno predavanje "Mama Afrika - Uganda".
Srijeda 7.12.2016. u 18 sati
Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,
Andrije Hebranga 22, Zagreb

Pozivamo Vas na humanitarni koncert Afrika u srcu, u petak 11.11.2016. u 19,30 sati.
Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1, Zagreb.
Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je gradnji školske kuhinje u Osnovnoj školi Bugembe Blue u Ugandi.
Svi koji su zainteresirani uključiti se u volontiranje udruge, mogu doći na volonterske sastanke ponedeljkom od 17-19 sati.
Počinjemo u ponedeljak 3.10.2016. u 17 sati do daljnjega. Prostorije Mjesnog odbora Jarun, Hrgovići 57a.
Vaš Plavi anđeo!
Otvorili smo akciju prikupljanja japankica za naše male afričke prijatelje! Da nisu bosi! A onda s novim japankicama imaju ovakav osmijeh kao maleni Hilaya iz Bugembea.
 Ukoliko se želite uključiti u doniranje ovakvih laganih japankica koje nam ne nose mnogo na kilaži prilikom transporta, javite nam se. Kod nas se na nekim mjestima mogu kupiti već po 10kn a njima znače sve. Također uvijek možete uplatiti donaciju za kupovinu japankica, na račun udruge Plavi Anđeo, IBAN HR6924020061100610644 pri Erste banci bez naknade. Hvala od <3 svima!
Japankice možete slati na adresu udruge Plavi anđeo, Marijana Dragmana 2, 10000 Zagreb.
Ako ste pak iz Zagreba i lakše vam je donjeti paket onda to možete učiniti ponedeljkom od 17-19 sati u mjesnom odboru Jarun, Hrgovići 57a, Zagreb.
Dragi naši,
pozivamo Vas na predavanje "Uganda biser Afrike" u četvrtak 19.5.2016.
Split, Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2.
Predavanje i upoznavanje s udrugom Plavi anđeo, održati će predsjednica udruge, Dragica Kopjar.
Dragi naši,

otvorena je i postavljena humanitarna izložba fotografija iz Ugande udruge Plavi anđeo, u Knjižnici i čitaonici Vladimir Nazor u Kustošiji, Vatrogasna 6, Zagreb.
Fotografije djece i ljudi iz Ugande krasiti će izloge knjižnice slijedećih mjesec dana, od 14.4.2016. do 14.5.2016. Slobodno dođite i razgledajte izložbu.
U sklopu afričke izložbe održati će se i predavanje, Uganda "Biser Afrike".

Dragi naši,

I ove godine iz tiska su nam izašli kalendari za 2016 godinu.

Već tradicionalno 4 godine zaredom Plavi anđeo organizira humanitarni koncert i druženje krajem svake godine u svrhu prikupljanja donacija za one najsiromašnije u Africi.

I ove godine druženje se nastavilo u Češkom domu na humanitarnoj Afričkoj večeri, prepunoj dobre atmosfere, glazbe, plesa, afričkog ugođaja.

Pozivamo Vas na predavanje o Ugandi, s naglaskom na distrikt Buikwe i otok Busagazi.

Mjesto održavanja: STA Putovanja putnička agencija,

Andrije Hebranga 22, Zagreb

Srijeda 25.11.2015. u 18 sati
 
Pozivamo Vas na Humanitarnu Afro večer, prepunu dobre afričke glazbe i plesa, u organizaciji udruge Plavi anđeo. Za vruči afrički ritam pobrinuti će se afro bend SILABA, a pored njih predstavit će se i grupa bubnjara VJEVERICA sastavljena od osoba s tjelesnim oštećenjima. Sheherezade će plesati orjentalne plesove.
Petak, 13.11.2015. Češki dom, Šubićeva 20, Zagreb u 20 sati

Projekt pomoći u obnovi osnovne škole Busagazi-Uganda i postavljanje spremnika za prikupljanje i pročišćavanje kišnice, možete podržati na www.indiegogo.com.


Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Udruga Plavi anđeo predstaviti će se građanima Dubrovačko-Neretvanske županije u Gradu Dubrovniku na Lazaretima i to u subotu 30.5.2015. Dođite i potražite nas na našem štandu.

Udruge širom Hrvatske otvorit će svoja vrata od 28. do 30. svibnja
građanima kako bi im približili svoje programe i aktivnosti. 


Dragi prijatelji, podržavatelji, donatori, sponzori naše dječice u Ugandi i Keniji, i svi ostali zainteresirani,

s veseljem Vam najavljujemo da se uskoro vidimo u Varaždinu.

Točnije 8.5.2015. u 19 sati u suradnji s Glazbenom školom u Varaždinu, samo za Vas organiziramo humanitarni koncert, nakon čega ćemo Vam predstaviti pobliže udrugu Plavi anđeo i projekte udruge.


Otvaramo aukciju slike koju nam je donirao redovni profesor na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, slikar Ivica Šiško.

Fotografija grafike je u prilogu...


Dobrodošli na predavanje Moja afrička misija u utorak 10. veljače 2015. u 20,30 sati.

Mjesto: Jazz caffe bar Forum, Sesvete

Predavanje će održati Dragica Kopjar, predsjednica udruge Plavi anđeo.
Ulaz je slobodan!
Radujemo se Vašem dolasku!

Vaš Plavi anđeo!

Poštovani, svi Vi koji ste poslali svoje prijave sa željom za volontiranjem u Africi ili Indiji, dođite u ponedjeljak 26.1.2015. u 17 sati na zajednički sastanak i predavanje o volontiranju i pripremama.
Napominjemo da, ako to još niste, svakako prethodno ispunite online obrazac za volontiranje na web stranici Plavi anđeo.
Mjesto: Mjesni odbor Jarun, Hrgovići 57a, Zagreb
Potražite nas u našem humanitarnom kutku u sklopu božićnog sajma rukotvorina FISTT ART FEST u Studentskom Centru u Zagrebu, Savska 25. U periodu od 18.12. do 20.12.2014 u vremenu od 12-20 sati.

Prošle su tri godine od osnutka udruge "Plavi anđeo. Male, ali opet velike i izazovne tri godine koje smo obilježili na Humanitarnom Eventu 5.12.2014. u Klubu Metropolis.

Humanitarna udruga Plavi anđeo s veseljem najavljuje još jedno zajedničko druženje u nizu u protekle 3 godine. Petak 5.12.2014. u 20 sati u Klubu Metropolis, Avenija Dubrovnik 10.

 


U petak 28.11. u 19 sati u Booksi, Martićeva 14d, kroz Afriku i Indiju slikovito će Vas provesti Dragica Kopjar, humanitarka, volonterka, predsjednica humanitarne udruge Plavi anđeo, zaljubljenica u Afriku i Aziju.


S našim volonterskim sastancima za sve koji se žele uključiti u rad udruge započinjemo ponedjeljkom od 22.9.2014. u vremenu od 17-19 sati.
Adresa:  Mjesni odbor Jarun, Hrgovići 57a.
Dobrodošli!
1.4.2014. započeli smo našu akciju „Slikovnicom za djecu Afrike“ u nekoliko dječjih vrtića u Zagrebu. Dječjim vrtičima doniramo slikovnice, a naši volonteri, koji se pripremaju za odlazak na volontiranje u neku od zemalja, iz tih će slikovnica čitati i pričati djeci priče, družiti se s djecom.
Otvorena je izložba fotografija udruge u Dječjoj knjižnici Marin Držić u Zagrebu pod nazivom "Plavi anđeo u Africi". Izložbu možete pogledati od 25.11.2013. do kraja sijećnja 2014.
16.1.2014. u 10 sati održat će se predavanje uz projekciju filma za učenike osnovne škole Marin Držić, no svi ste dobrodošli.

Plavi anđeo predstavit će se gradu Osijeku kao i zainteresiranima iz njegove okolice, na dan 11. i 12.12.2013. i to u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku 11.12.2013 u 18 sati, i na Medicinskom fakultetu, Josipa Huttlera 4, dana 12.12.2013. u 17 sati za sve studente Osijeka.
Pozivamo Vas na humanitarni koncert "Ruke plavog anđela" 8.12.2013. u 19 sati, u Češki dom, Šubićeva 20.
Plavi anđeo bit će s Vama i u Splitu 17.10.2013. u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog Sjemeništa, Zrinsko-Frankopanska 19, te isti dan i u Pomorskoj školi Split.
Plavi anđeo predstavit će se gradu Zadru kao i zainteresiranima iz njegove okolice, u četvrtak 3.10.2013. u 18 sati u Gradskoj knjižnici u Zadru, Stjepana Radića 11 b
Sastanci volontera centra Plavi anđeo održavat će se ponedeljkom od 17-19h u prostoru Mjesnog Odbora Jarun, Hrgovići 57a. Bit će to radni sastanci za sve dosadašnje volontere koji su se priključili radu centra kao i za sve buduće koji žele svojim radom doprinjeti centru.

Poštovani i dragi članovi Udruge Plavi anđeo, kao i oni koji ćete to tek postati!
U petak 14.6.2013. u 17 sati održat će se redovna Godišnja Skupština udruge u prostorijama Mjesnog Odbora Jarun, Hrgovići 57a.
Plavi anđeo
Ovako je bilo u Narodnoj čitaonici, gdje su naš volonter Željko i predsjednica udruge Dragica Kopjar pokušali približiti projekte i djelovanje udruge zainteresiranim Riječanima. Prikazali smo naš najnoviji film o životu djece u selu Bugembe, koji možete naručiti uz simboličnu donaciju od 30 kn + poštarina.
Pogledajte slike s prekrasnog druženja u knjižnici Podsused na tribini s djecom i odraslima gdje smo prikazivali film Uganda-Jinja-Bugembe. Hvala svima koji su došli pogledati film i vidjeti izložbu fotografija koja je još otvorena do 8.6.!

Plavi anđeo Vas poziva na projekciju filma o životu djece u slamu Bugembea, u Rijeci 15.5.2013. u 18.30 sati i to u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, Rijeka.
Postavljena je izložba fotografija afričke djece u Knjižnici Podsused i može se razgledati sljedećih mjesec dana, od 7.5.2013. do 8.6.2013. Pozivamo sve zainteresirane na Tribinu 27. svibnja u 18 sati na kojoj ćemo vam dati odgovore na sva pitanja vezana uz naše djelovanje i udrugu Plavi anđeo te volontiranje u Africi, Nepalu i Indiji.
Udruga Plavi anđeo pokreće akciju za pomoć obitelji Zahirović u uređenju njihovog novog doma. Ova velika obitelj s dvanaestoro djece konačno je uselila u novi stan u Novom Jelkovcu nedaleko Sesveta. No, stan je prazan, tri madraca i jedan TV jedino je što za sada imaju. Pozivamo vas sve, dragi prijatelji, da ukoliko možete, pomognete u financijskom ili materijalnom obliku.
U utorak, 23. travnja 2013. godine u Kulturno informativnom centru, udruga Plavi anđeo održala je projekciju filma o Ugandi. Prije projekcije samog filma, prikazane su prekrasne fotografije Indije i Nepala koje je predsjednica udruge Dragica nedavno posjetila, te dogovorila suradnju za volontiranje u nekima od najsiromašnijih sela.

Mnogi gosti i uzvanici iz kulturnog i društvenog života okupili su se na humanitarnoj večeri 11.travnja u restoranu Gastro-Globus na Zagrebačkom velesajmu kako bi ohrabrili Ivana i obitelj na njegovu putu do ozdravljenja. Ugodnoj atmosferi doprinijeli su Mate Bulić, Marko Pecotić te sestre Krstanović, a nekoliko pjesama za Ivana otpjevali su i njegovi školski prijatelji koji su u optimističnom tonu, u znaku podrške uz Ivana ostali do kraja večeri.


Pozivamo Vas na promociju filma o Ugandi te projekata udruge Plavi anđeo i volontiranju uz projekciju fotografija. U utorak, 23. travnja 2013. godine u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5 u Zagrebu, u 19 sati. Ulaz besplatan.
Centar Plavi anđeo uključio se u akciju za dječaka Ivana Tomića (16) kojem je potrebna operacija obje noge, a liječnici su preporučili Dječju ortopedsku kliniku u Aschau im Chiemgau. 
Plavi anđeo uključuje se u ovu akciju i podržat će je sa otvorenim humanitarnim brojem 060 9017 (operater Moj Telekom) koji možete nazvati, a cijena po pozivu iznosi 5,00 kn + PDV  (ukupno 6,25 kn).
U sklopu humanitarne izložbe fotografija u knjižnici Prečko, održana je i likovna radionica na dječjem odjelu, djece šestih razreda OŠ Nikola Tesla iz Prečkog koji su cratli crteže za djecu šestog razreda škole Bugembe Blue Primary. Učenici iz Ugande nacratli su crteže koje smo donjeli i razmjenili sa učenicima OŠ Nikola Tesla. Djeca su također u druženju mogla saznati sve o životu djece u BUgembeu.

http://www.kgz.hr/default.aspx?id=7340
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9GXfD3GMkxg 
Dana 13.12.2012. Plavi anđeo družio se sa učenicima srednje škole Ivan Švear u Ivanić Gradu, prikazavši im promotivni film Uganda, koji je snimljen o našim projektima u Bugembeu te volonterima koji su trenutno volontirali u Bugembeu. Uz projekciju fotografija, učenici su stekli malo bolji uvid u život i djetinjstvo djece u Africi.
Postavljena je humanitarna misijska izložba fotografija afričke djece u knjižnici Prečko, koja će trajati od 20.11. -27.12.2012. Održat će se i Tribina 5.12.2012. u 18 sati uz projekciju filma i fotografija iz Ugande, gdje će vas volonteri upoznati sa svojim iskustvima i dojmovima sa volontiranja u Ugandi.
Uz fotografije možete pogledati i crteže učenika osnovne škole Primary Bugembe Blue iz jednog od najsiromašnijih naselja u Ugandi, Bugembe.
Pzivamo Vas na veliki humanitarni koncert AFRIKA U SRCU koji će se održati 28.11.2012. u dvorani Češkog doma, Šubićeva 20, u Zagrebu s početkom u 20 sati.
Ulaz je moguć već od 19 sati jer ćete moći kupiti izvornu afričku i indijsku odjeću, nakit i druge predmete, kao i fotografije afričke djece. Sav prihod namijenjen je za najsiromašniju djecu bez roditelja u naselju Bugembe u Ugandi.

Fotografije afričke djece krasit će zidove dvorane u Etnografskom muzeju na Danima Afrike od 21.5. do 27.5.2012.
Izložba je produžena do 15.6.2012.
Otvorena je humanitarna-prodajna izložba fotografija djece iz Kenije u gradskoj knjižnici Marin Držić

Humanitarni koncert Pjesmom za male anđele protekao je u trosatnom izmjenjivanju izvođača. U prepunoj dvorani društvenog centra kino Mosor , 6.4.2012. održan je glazbeno plesni spektakl začinjen bubnjarima Tribal jam orchestre koji su uz ples s vatrom i ples mladih breakdeansera ostavili publiku bez daha u dimu i vatri.
Udruga Plavi anđeo u suradnji sa udrugama „Bandoleros“ i „TOP“ , organizira humanitarni glazbeno-plesni program 6.4. u Društvenom centru KINO MOSOR u Zagrebu, sa početkom u 19 h.
Koncert je organiziran u sklopu akcije „Za djecu Kenije“koja traje od promocije udruge, a također je otvorena i izložba fotografija na tu temu u gradskoj knjižnici Kustošija koja traje do 11.4. gdje se fotografije mogu razgledati i kupiti po povoljnoj cijeni.
Udruga Plavi anđeo nastavlja akciju "Za djecu Kenije" i prikupljanje financijskih sredstava
za siromašnu djecu.
Nastavljamo sa našim humanitarno prodajnim izložbama fotografija djece iz Kenije, ovaj puta u Knjižnici i Čitaonici Kustošija, Vatrogasna 6.
Misijska humanitarna izložba fotografija u Gradskoj knjižnici Staglišće od 2.1.-6.2.2012.

Evo kako je protekla promocija udruge Plavi anđeo i humanitarna izložba "Za djecu Kenije" 19.12.2011. u Češkom domu. Od srca hvala svima što ste došli, a posebno hvala Sari, Samu, Vedranu i Svemiru koji su pokazali svoje umijeće u pjevanju i sviranju.
Izašao je iz tiska naš kalendar za 2012 godinu
Pozivamo vas na humanitarnu prodajnu izložbu fotografija "Za djecu Kenije" i promociju udruge
19.12.2011.