Gradnja kuće našoj djevojčici Miriam

Dragi naši,
Jako jako smo svi sretni. Prije mjesec dana započeli smo graditi kuću za našu dragu djevojčicu Miriam i njezinu obitelj u Bugembe u Ugandi. Sve to zahvaljujuči njezinoj sponzorici gđi Bojani koja sve to financira. Prvo smo u ljeti kupili zemljište koje glasi na djevojčicu, a onda je počela i gradnja, nakon izrade troškovnika i nacrta kuće. Biti će to prava veća kuća od cigle s 2 prostorije. Zajedno s vama pratili smo tijek gradnje i obavještavali vas o svemu na našoj Fejsbuk stranici.
Od srca zahvaljujemo gđi Bojani na velikom srcu za svoju djevojčicu.

Djevojčica Miriam živi u slamu Bugembe, ali u malo "boljem dijelu" mjesta. Ima 13 godina i ide u 6 razred Osnovne škole Bugembe Blue. To je škola koju smo prošle godine renovirali, dogradili školsku kuhinju i postavili dječje igralište. Na slici možemo vidjeti njezinu iznajmljenu sobu u zemljanoj kučici u kojoj je živjela ona i njezina baka donedavno, prije useljenja u novu kuću. Majka i otac od Miriam davno su umrli dok je još bila jako malena. Baka ima 70 godina i svakodnevno čuva još četvero djece iz susjedstva kako bi osigurala Miriam hranu i školovanje. Dnevno zaradi nešto manje od 1 dolar. S njima žive i još neki rođaci s kojima je Miriam spavala na vlažnom podu. Krov kučice je prokišnjavao za vrijeme kiše, a posvuda su bile rupe u zidovima. Pred sam kraj prošle 2017.godine, po mom povratku iz Ugande, djevojčicu je rado preuzela gđa Bojana u sponzorstvo nakon što sam joj poslala sve potrebne podatke i fotografije o njoj. Bojana se sve više zainteresirala kako i na koji način bi mogla pomoći njezinoj obitelji da im olakša život. Kada sam joj poslala iste ove fotografije gdje one trenutno stanuju, Bojana je rekla da bi joj rado izgradila kuću samo za njih te je nastavila školovati dok god Miriam bude zainteresirana za školu. A za sada jeste zainteresirana i ima prekrasne rezultate. I tako je sve počelo... Danas se svi zajedno radujemo jer je projekt gradnje nove kuće ubrzo počeo, a nakon radova od 2 mjeseca, Miriam i njezina baka uselile su u svoj novi dom.

Dragi naši, i vi se možete uključiti u bilo koji od naših projekata udruge i pomoči koliko možete. Svaka donacija je dobrodošla u bilo kom obliku.

Hvala od srca gđi Bojani i svima ostalima koji nam pomažu več godinama činiti dobra djela.

Listopad, 2018.

Plavi anđeo