Izgradnja nove Osnovne škole Blue Angel od 1/2022

Dragi naši,
Došlo je vrijeme da konačno Plavi anđeo ima i svoju školu u Ugandi pod nazivom Blue Angel.

U devetoj godini svog humanitarnog djelovanja, zaslužujemo to.
Jako dugo već radim na tome, a sada se sve iskristaliziralo. Ostvarile su se moje želje od samog početka kako odlazim u Ugandu. Konačno smo uz mnogo pregovora, ja i moji koordinatori u Ugandi, uspjeli pronači prikladno veliko zemljište za gradnju nove škole u jednom selu gdje na jako velikoj udaljenosti nema niti jedne škole. To znači da im je prijeko potrebna, kako djeca iz sela ne bi odlazila kilometrima daleko do neke škole. Tako djeca već u samom startu gube volju za školom zbog dugog pješačenja po nepreglednim predjelima, a naročito djevojčice koje doživljavaju razne neugodnosti tijekom puta do i od škole.

Sve će se to promijeniti u budučnosti jer moj trud se isplatio i uz mnogo dogovora i pregovora, lokalna zajednica i djeca dobiti će novu školu. Ona će se zvati Blue Angel Primary school. Postaviti ćemo tank za pitku vodu i postaviti sprave na dječje igralište u sklopu škole.


Jako sam ponosna zbog toga jer to mi je bila želja od samog početka. No, prvo je trebalo odraditi tamo nekoliko hitnijih projekata, a oni su zahtijevali mnogo energije, vremena i novaca.

Nakon izgradnje jedne škole u Busagaziju, na mjestu gdje je u nevremenu porušena postojeća škola, nakon obnove i dogradnje druge škole, dolazi na red naša nova škola koju će pohađati sponzorirana djeca u blizini i ostala djeca iz sela.
Vaše donacije uplačene do danas, upravo su usmjerene za kupnju zemljišta koje će biti u vlasništvu škole, na sređivanje papirologije i dozvola, te na početak gradnje objekta s učionicama. Vjerujem kako čete pomoći udruzi i sa izgradnjom škole, kao što ste i do sada sa svim projektima koji su završeni i koji su iza mene.

Hvala vam dragi donatori na svim dosadašnjim uplatama donacija, koje su bile usmjerene na realizaciju projekata koje ste mogli uvijek pratiti na web i fejsbuk stranici udruge. Isto ćete tako moći pratiti izgradnju ove škole i sve što će se događati u vezi s time i kako napreduje. A napredovati će toliko koliko će biti vaših donacija za daljnje radove.

Znate da sam ja uvijek tamo prisutna na terenu kada nešto gradimo, pa tako namjeravam biti tamo i uz gradnju ovog objekta. To me veseli, to me raduje, a i volim nadgledati, kupovati materijal za gradnju i imati sve pod kontrolom. Ipak su to vaše donacije i osjećam veliku odgovornost da bude sve kako treba i da opravdam vaše povjerenje koje mi stalno dajete.

Uključite se, podržite i ovaj projekt udruge i odvojite bilo kakav iznos, donirajte.
Račun za uplatu: IBAN HR6924020061100610644 Erste banka
Svrha uplate: donacija za izgradnju škole Blue Angel

 Svaka donacija, pa i ona najmanja dobrodošla je za naše male prijatelje u Ugandi!

Hvala svima od srca❤️
Dragica Kopjar

Zagreb, 20.10.2021.