Gradimo kuću za našu djevojčicu Winnie u Bugembeu

Dragi naši,
Točno u ovo doba, prije godinu dana, gradili smo kuću za našu sponzoriranu djevojčicu Miriam. Sve je to financirala njezina sponzorica gđa Bojana.

Danas možemo punih srca najaviti kako smo započeli gradnju još jedne kuće i to za sponzoriranu djevojčicu Winnie iz Bugembea.
Njezinu kuću također financiraju njezini sponzori Andreja i Tomislav. Dugo smo tražili dobar teren za gradnju, pa kada smo ga našli, trebalo je doći do vlasnika zemljišta koji živi u Keniji. Sada je i to iza nas, zemljište za gradnju kuće je kupljeno i prije tjedan dana započeli smo s gradnjom temelja.
Malo nas je ometala kiša koja je baš tada počela padati svakodnevno, tako da 3 dana nije bilo moguče ništa raditi radi mekog terena. No, temelji za kuću su sada tu i idemo dalje. Kupujemo ciglu i sav ostali potreban materijal koji će nam trebati za gradnju kuće od 2 prostorije, s terasom, crijepom na krovu, prozorima i vratima.
Presretni smo što možemo zbrinuti još jednu obitelj uz pomoč gđe Andreje velikog srca.
Pratiti ćemo zajedno s Vama daljnji tijek gradnje.

Winnie je djevojčica koja je navršila 11 godina u kolovozu mjesecu, i upravo na njezin rođendan započeli smo s kupnjom zemljišta za njezinu kuću. Napuštena od mladih roditelja, sa samo 4 godine, i ostavljena baki na uzdržavanje, Winnie se mnogo trudi u školi, svjesna da je nekim čudom odabrana među ostalom siromašnom djecom, da joj netko pomaže u životu. Pohađa 5 razred Osnovne škole i ima odlične uspjehe. Njezini sponzori odmah su je prihvatili za sponzoriranje koje traje nešto manje od 2 godine, iako imaju i svoje 3 kčerke.
Winnie za sada živi sa svoje 2 sestre, tetom i njezinom djecom i bakom u jednoj iznajmljenoj prostoriji u slumu Bugembe. No svako malo su se selile jer baka nije mogla plačati najam. Sada će eto sve nekako biti lakše za obitelj.

Dragi naši, i vi se možete uključiti u bilo koji od naših projekata udruge i pomoči koliko možete. Svaka donacija je dobrodošla u bilo kom obliku. Samo svratite na našu web stranicu Plavi anđeo i pogledajte projekte. 

Hvala od srca gđi Andreji i svima ostalima koji nam pomažete več godinama činiti dobra djela. <3

Vaš Plavi anđeo

21.9.2019.