NOVI PROJEKT:od 1/2018 Gradnja Osnovne škole Tukulu Umea

Dragi naši, nakon što smo izgradili Osnovnu školu Busagazi na istoimenom otoku i u sklopu nje postavili tank za pitku vodu, te obnovili Osnovnu školu Bugembe Blue, dogradili školsku kuhinju i postavili dječje igralište u sklopu škole, na red je došla Osnovna škola Tukulu Umea.


Škola Tukulu Umea nalazi se u udaljenom selu u okolici distrikta Buikwe. Bila je to ljubav na prvi pogled. Čim sam došla u ovu školu u listopadu 2017.godine, odmah sam znala da ću se potruditi pomoči. Dojmilo me se ama baš sve ovdje. Od djece na nastavi vani pod nadstrešnicom u školskom dvorištu koja marljivo uče, učitelja koji se trude oko djece koliko mogu, pa do ravnateljice škole gđe Azize koja zrači svojom osobnošću i srdačnošću, te brigom za djecu. Dočekala nas je srdačno i pokazala postojeću malu zgradu u kojoj imaju dvije učionice, a koje su nedostatne za oko 600 djece koja pohađaju tu školu i za oko 10 razreda. Sve to čini uvjete za učenje jako slabima. Učitelji odlaze u druge škole u potrazi za boljim uvjetima, nove je teško naći, a time pada i kvaliteta obrazovanja.


Škola je jedina javna škola u okolici nekoliko kilometara. Škola također ima problem pristupa pitkoj vodi, jer nemaju veći spremnik za prikupljanje kišnice. Tu ćemo u sklopu našeg projekta pitke vode ugraditi i plastični spremnik s pročiščivaćem za pitku vodu. Postaviti ćemo i veliko dječje igralište s mnogobrojnim spravama za igru u sklopu škole. Sve ovo će privući djecu da dolaze u školu redovito. Draga gđa. Aziza uspjela nam je spakirati i poklon pri odlasku iz škole, punu vreću kasawe, uz riječi kako zna da čemo se opet uskoro vidjeti.


Molim vas da se uključite u ovaj projekt svojim donacijama i da nam pomognete sagraditi barem jedan blok škole s učionicama, te postaviti spremnik za vodu i dječje igralište.


Donacije možete uplatiti na IBAN HR6924020061100610644 otvoren pri Erste banci


Hvala od srca svima!

Dragica i Plavi anđeo


Projekt izgradnje Osnovne škole Tukulu Umea kreće od 1-2018