Aukcija donirane grafike slikara Ivice Šiška

aukcija grafike Ivica Šiško

EA. Ivica Šiško 85. god.
Akvatinta u boji, veličine 39*54 cm


Originalni autorski otisak, tehnika grafike je akvatinta u boji iz serije Zapisi iz Turopolja.

„Bik doziva misao o moći i silovitoj snazi. Naprasit mužjak Minotaur, čuvar labirinta u grčkoj simbolici koji simbolizira neobuzdanost i silovitost, ali premda utjelovljuje borbeni duh i mentalne snage, bik se isto tako može izjednačiti sa značenjem kozmičke revnosti sa toplinom koja animira svako živo biće.“


U dogovoru s autorom početna vrijednost samog djela je  1.000,00 kn.

 

Možete se javljati sa svojim ponudama na naš e-mail,  info@plavi-andeo.hr

Osoba koja ponudi najveću donaciju do zadnjeg dana aukcije dobiva grafiku.

 

Aukcija je otvorena 2 tjedna, od 21. veljače do 8. ožujka 2015.

 

Ovom donacijom grafike, prof Šiško se uključuje u naš Projekt osiguravanja pitke vode u selima Ugande i postavljanje spremnika za pitku vodu. Zato Vas molimo da se iskažete kako bi nas i vi poduprli u tom nastojanju da omogućimo bolji život za djecu i lokalno stanovništvo.

Više o autoru:

Ivica Šiško je suvremeni hrvatski slikar i grafičar. Rođen je u Livnu 24. siječnja 1946. godine. Završio je školu primijenjene umjetnosti 1965. godine u Sarajevu, u klasi profesorice Mice Todorović. Upisao je Akademiju likovne umjetnosti u Zagrebu 1969. godine i diplomirao 1974. godine u klasi Frano Baće. Bio je suradnik Majstorske radionice Krste Hegedušića i Ljube Ivančića od 1974. do 1978. godine. Završio je poslijediplomski studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad. Profesor je na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje živi i stvara.

http://www.ivicasisko.com/