Event report

Prošle su tri godine od osnutka udruge "Plavi anđeo. Male, ali opet velike i izazovne tri godine koje smo obilježili na Humanitarnom Eventu 5.12.2014. u Klubu Metropolis. Željeli smo pokloniti našim gostima nešto drugačiji i raznovrsniji program od onoga na kojeg smo svi navikli u Češkom domu prethodnih godina.

Cilj večeri bio je prikupiti donacije za projekt pitke vode i kupnju spremnika za pročišćavanje kišnice u Ugandi, a u tome su nam pripomogli brojni izvođači kojima neizmjerno zahvaljujemo.

Koncert je otvorila naša stalna podupirateljica violončelistica Ljerka Končar, a zatim su nas obradovale glazbene umjetnice Lana i Sofija te plesna skupina Sheherezade orjentalnim plesom. Naravno, nismo mogli zaobići zarazne ritmove afričke glazbe uz afro bendove Kaira Kela i Silabe - ipak je to bila večer koja slavi i pomaže Afriku.
Volonteri Iva Balenović i Aldo Franičević koji su sudjelovali u ovogodišnjoj misiji iznjeli su nam svoje doživljaje iz Kenije. Svaki rođendan zaslužuje i svoju tortu i poklone. Slasnu tortu donirala nam je naša članica Kata Anđelović Marić, a poklone za naše goste: Studio ljepote Skin Care, Frizerski Studio Tokyo, Ivana Barač moda i Luceat nakit.

Dalaj Lama rekao je da svijetu ne treba više "uspješnih ljudi". Svijet očajnički vapi za mirotvorcima, iscjeljiteljima, obnoviteljima, pripovjedačima i ljudima koji će voljeti.
Hvala svima koji su nam pomogli putovati ove tri godine i naravno, svima koji su nam pomogli napraviti lijepo humanitarno druženje.


Maja Sruk