Akcija "Slikovnicom za djecu Afrike"

1.4.2014. zapoÄeli smo našu akciju „Slikovnicom za djecu Afrike“ u nekoliko djeÄjih vrtića u Zagrebu. DjeÄjim vrtiÄima doniramo slikovnice, a naši volonteri, koji se pripremaju za odlazak na volontiranje u neku od zemalja, iz tih će slikovnica Äitati i priÄati djeci priÄe, družiti se s djecom.

Slikovnicom za djecu Afrike

Našim volonterima je prijeko potrebna priprema za rad s djecom u sirotištima u Africi i na ovaj naÄin steći će barem malo iskustva. Znamo da sliÄnosti u djeÄjim vrtićima i sirotištima nema, no ipak mislimo da će to biti veliko iskustvo za naše volontere ako će tjedno barem volontirati u djeÄjim vrtiÄima s djecom, priÄati im priÄe iz slikovnica, osjetiti grupu i vidjeti kako izgleda rad s djecom.

Slikovnice smo dobili u donaciju od Centra za neohumanistiÄke studije iz Karlovca koji svake godine organiziraju natjeÄaj za osnovnoškolsku djecu za najbolju slikovnicu te godine pod nazivom Moja prva knjiga. Djeca izrade ilustracije i priÄe i natjeÄu se. Udruga iz Karlovca poklonila nam je veliki broj slikovnica te djece meÄ‘u kojima su i oni koji su primili nagrade za slikovnice, a mi dio poklanjamo  djeÄjim vrtićima, dok jedan dio slikovnica odlazi s volonterima u Afriku. Slikovnice su odobrene od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno, natjeÄaj je raÄ‘en pod njihovim pokroviteljstvom.
Akciji se prikljuÄilo nekoliko DjeÄjih vrtića u koje ćemo postaviti i naše humanitarne kutijice u koje mogu djeca i roditelji ubaciti svoje donacije za naše projekte koje namjeravamo provesti ovo ljeto u Ugandi i Keniji. 

Sudjeluju djeÄji vrtići:

DjeÄji vrtić „Jarun“ Bartolići 39a, Zagreb
PodruÄne kuće: Martina Pušteka 14
                       Ante Pandakovića 2
                       Hrvoja Macanovića 5, Montessori grupa

DjeÄji vrtić sv Vinka Paulskog,  Frankopanska 17, Zagreb
DjeÄji vrtić „Izvor“  Deželićeva 30, Zagreb
DjeÄji vrtić „Krijesnice“ Krajiška 7a, Zagreb
DjeÄji vrtić „Trešnjevka“  Badalićeva 24, Zagreb
DjeÄji vrtić "Vjeverica" Ksaverska cesta 14, PodruÄna kuća Šalata, Montessori program
DjeÄji vrtić "Škatulica" Roka Mišetića bb, Dubrovnik


Hvala svima na ukljuÄivanju u ovu akciju!

Plavi anđeo

"Ne možemo svi Äiniti velika dijela, ali možemo Äiniti mala djela s velikom ljubavlju"- Majka Tereza