Akcija "Slikovnicom za djecu Afrike"

1.4.2014. započeli smo našu akciju „Slikovnicom za djecu Afrike“ u nekoliko dječjih vrtića u Zagrebu. Dječjim vrtičima doniramo slikovnice, a naši volonteri, koji se pripremaju za odlazak na volontiranje u neku od zemalja, iz tih će slikovnica čitati i pričati djeci priče, družiti se s djecom.

Slikovnicom za djecu Afrike

Našim volonterima je prijeko potrebna priprema za rad s djecom u sirotištima u Africi i na ovaj način steći će barem malo iskustva. Znamo da sličnosti u dječjim vrtićima i sirotištima nema, no ipak mislimo da će to biti veliko iskustvo za naše volontere ako će tjedno barem volontirati u dječjim vrtičima s djecom, pričati im priče iz slikovnica, osjetiti grupu i vidjeti kako izgleda rad s djecom.

Slikovnice smo dobili u donaciju od Centra za neohumanističke studije iz Karlovca koji svake godine organiziraju natječaj za osnovnoškolsku djecu za najbolju slikovnicu te godine pod nazivom Moja prva knjiga. Djeca izrade ilustracije i priče i natječu se. Udruga iz Karlovca poklonila nam je veliki broj slikovnica te djece među kojima su i oni koji su primili nagrade za slikovnice, a mi dio poklanjamo  dječjim vrtićima, dok jedan dio slikovnica odlazi s volonterima u Afriku. Slikovnice su odobrene od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno, natječaj je rađen pod njihovim pokroviteljstvom.
Akciji se priključilo nekoliko Dječjih vrtića u koje ćemo postaviti i naše humanitarne kutijice u koje mogu djeca i roditelji ubaciti svoje donacije za naše projekte koje namjeravamo provesti ovo ljeto u Ugandi i Keniji. 

Sudjeluju dječji vrtići:

Dječji vrtić „Jarun“ Bartolići 39a, Zagreb
Područne kuće: Martina Pušteka 14
                       Ante Pandakovića 2
                       Hrvoja Macanovića 5, Montessori grupa

Dječji vrtić sv Vinka Paulskog,  Frankopanska 17, Zagreb
Dječji vrtić „Izvor“  Deželićeva 30, Zagreb
Dječji vrtić „Krijesnice“ Krajiška 7a, Zagreb
Dječji vrtić „Trešnjevka“  Badalićeva 24, Zagreb
Dječji vrtić "Vjeverica" Ksaverska cesta 14, Područna kuća Šalata, Montessori program
Dječji vrtić "Škatulica" Roka Mišetića bb, Dubrovnik


Hvala svima na uključivanju u ovu akciju!

Plavi anđeo

"Ne možemo svi činiti velika dijela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju"- Majka Tereza