Misijska humanitarna izložba fotografija u Gradskoj knjižnici Staglišće


Dragica Kopjar  boravila je mjesec  dana u humanitarnoj  misiji u Keniji gdje je obilazila siromašnu djecu,  stare i bolesne ljude te velike obitelji u udaljenim selima i  donosila im hranu. Obišla je i veliki  izbjeglički kamp gdje djeca i ljudi žive u nenormalnim uvjetima bez vode, struje, hrane, odjeće i obuće.  Bilo je to jedno veliko životno iskustvo uvjeriti se na licu mjesta u probleme i životne  nedaće s kojima se susreću stanovnici kako te zemlje tako i ostalih afričkih zemalja.  Vrativši se u Hrvatsku osnovala je humanitarnu udrugu Plavi anđeo  (web stranica www.plavi-andeo.hr) kako bi mogla pomagati  siromašnoj djeci  diljem svijeta i u Hrvatskoj. Projekti za Hrvatsku odnose se na djecu siromašnih samohranih majki koje su često bez posla i jedva preživljavaju sa djecom, kao i na djecu siromašnih mnogočlanih obitelji.

U  Gradskoj knjižnici  Staglišće postavljena je  izložba fotografija  djece koje su nastale za vrijeme misije u Keniji i čiji prihod od prodaje će ići za pomoć i hranu djeci  u kampu i selima. Izložba se može razgledati kao i kupiti fotografije po pristupačnoj cijeni slijedećih mjesec dana.

Dana 12. siječnja  u 18,30 sati održat će se otvorenje izložbe uz predavanje o misiji u Africi te upoznavanje sa radom i projektima udruge Plavi anđeo.

Dobrodošli!

 plakat za izložbu