Prikupljeno više od 200 tisuća kuna za Ivana Tomića-zovite 060 9017

Mnogi gosti i uzvanici iz kulturnog i društvenog života, okupili su se na humanitarnoj večeri 11. travnja u restoranu Gastro- Globus na Zagrebačkom velesajmu kako bi ohrabrili Ivana i obitelj na njegovu putu do ozdravljenja. Ugodnoj atmosferi doprinijeli su Mate Bulić, Marko Pecotić te sestre Krstanović. A nekoliko pjesama za Ivana otpjevali su i njegovi školski prijatelji koji su u optimističnom tonu, u znaku podrške uz Ivana ostali do kraja večeri.

Ivan Tomić 16- ogodišnji je srednjoškolac koji voli sve što vole mladi, a jedina zapreka ostvarenju njegovih želja i ambicija je nedostatak zdravlja. Njegov svakodnevni život prilično je otežan, kao posljedica oštećenja do kojih je došlo tijekom prijevremena rođenja, Ivan danas hoda u čučnju i tri puta tjedno mora na kineziterapiju kako bi mu se umanjili bolovi. Iako domaći liječnici do sada nisu davali gotovo nikakve šanse njegovu ozdravljenju ili barem poboljšanju, Ivanovi najbliži nikad nisu ni pomislili na odustajanje. U terapijskom centru u Ashau u Njemačkoj, nakon provedene terapije utvrđeno je da postoji indikacija za operaciju koja bi Ivanu omogućila uspravno hodanje i uvelike poboljšala kvalitetu života.

Međutim za Ivanovu operaciju potrebo je, za obitelj Tomić u kojoj radi samo otac jer je majka morala napustiti posao kako bi mogla brinuti o sinu nedostižnih 40 tisuća eura. 

 

Stoga su se obratili za pomoć, a udruga Plavi anđeo otvorila je humanitarni telefon.

 

˝Hvala svima koji nisu čuli za mog Ivana, ali su čuli za velikodušnost. Hvala svima na nadi˝,  drhtavim se glasom zahvalila Ivanova mama svima koji su se odazvali na pomoć. Rekla je da su do sada prikupljene 192 tisuće kuna. Ali to još uvijek nije dovoljno za operaciju.

 

Svi koji želite pomoći i biti dio Ivanova puta do ozdravljenja, možete to učiniti pozivom na humanitarni broj 060 9017  (operater Moj Telekom). Telefon će biti otvoren do 30. travnja, a cijena po pozivu je  5 kn + PDV  (ukupno 6,25 kn).

 

Maja Brlek

Plavi anđeo