Izvješće sa humanitarnog koncerta

Posjetitelji su  na koncertu čak tri sata uživali i plesali u tradicionalnim i energičnim  zapadno-afričkim ritmovima,  začinjenim melodičnim napjevima benda Iroko kojeg predvodi dugogodišnji djembe učitelj i perkusionista Krešimir Oreški, zatim u virtuoznosti na djembeu Sama Bushare, također djembe učitelja i njegovih prijatelja, te Tribal jam orchestra  sa afričkim ritmovima. Na početku koncerta sve posjetitelje pozdravila je Dragica Kopjar, predsjednica uduge Plavi anđeo, zahvalila svim izvođačima i volonterkama i predstavila akcije i projekte udruge, a zatim se pridružila izvođačima i uz prijatelje iz Ljubljane, Romana i Vladimira zasvirala gonge. Sve prisutne također je oduševila violončelistica Ljerka Končar izvodeći Bacha. Pogledajte priložene fotografije sa koncerta i pokušajte upiti barem malo energije koja je prevladavala u dvorani.
Udruga Plavi anđeo zahvaljuje svim izvođačima koji su se potrudili da ova večer zaista bude posebna i neponovljiva, zahvaljuje svim volonterkama koje su marljivo radile cijelo vrijeme na koncertu, te zahvaljuje udruzi Češka beseda na prostoru. Veliko hvala od srca.

Koncert je organiziran u sklopu akcije „Za djecu Kenije“koja traje od promocije udruge do kraja ove godine, a također je otvorena i izložba fotografija na tu temu u gradskoj knjižnici Kustošija koja traje do 11.4. gdje se fotografije mogu razgledati i kupiti po povoljnoj cijeni.

Plavi anđeo