NOVI PROJEKT:od 1/2018 Gradnja Osnovne škole Tukulu Umea

Dragi naši, nakon što smo izgradili blok od dvije učionice na Osnovnoj školi Busagazi na istoimenom otoku, te obnovili Osnovnu školu Bugembe Blue, dogradili školsku kuhinju i postavili dječje igralište u sklopu škole, na red je došla Osnovna škola Tukulu Umea.


Škola Tukulu Umea nalazi se u udaljenom selu u okolici distrikta Buikwe. Bila je to ljubav na prvi pogled. Čim sam došla u ovu školu u listopadu 2017.godine, odmah sam znala da ću se potruditi pomoći. Dojmilo me se ama baš sve ovdje. Od djece na nastavi vani pod nadstrešnicom u školskom dvorištu koja marljivo uče, učitelja koji se trude oko djece koliko mogu, pa do ravnateljice škole gđe Azize koja zrači svojom osobnošću i srdačnošću, te brigom za djecu. Dočekala nas je srdačno i pokazala postojeću malu zgradu u kojoj imaju dvije učionice, a koje su nedostatne za oko 600 djece koja pohađaju tu školu i za oko 10 razreda. Sve to čini uvjete za učenje jako slabima. Učitelji odlaze u druge škole u potrazi za boljim uvjetima, nove je teško naći, a time pada i kvaliteta obrazovanja.


Škola je jedina javna škola u okolici nekoliko kilometara. Škola također ima problem pristupa pitkoj vodi, jer nemaju veći spremnik za prikupljanje kišnice. Tu ćemo u sklopu našeg projekta pitke vode ugraditi i plastični spremnik s pročiščivaćem za pitku vodu. Postaviti ćemo i veliko dječje igralište s mnogobrojnim spravama za igru u sklopu škole. Sve ovo će privući djecu da dolaze u školu redovito. Draga gđa. Aziza uspjela nam je spakirati i poklon pri odlasku iz škole, punu vreću kasawe, uz riječi kako zna da ćemo se opet uskoro vidjeti.


Molim vas da se uključite u ovaj projekt svojim donacijama i da nam pomognete sagraditi barem jedan blok škole s učionicama, te postaviti spremnik za vodu i dječje igralište.


Donacije možete uplatiti na IBAN HR6924020061100610644 otvoren pri Erste banci


Hvala od srca svima!

Dragica i Plavi anđeo


Projekt izgradnje Osnovne škole Tukulu Umea kreće od 1-2018