Izvješće iz Ugande - radovi napreduju, početak intervjua s djecom

Dragi naši,

u Bugembeu i u Jinji kiša pada svaku noć, a tokom dana je ipak malo sunčano. Danas ujutro smo morali čekati da stane jaki pljusak kako bi mogli izaći na teren. Sunce koje se uvijek pojavi poslije kiše tako zabljesne i uljepša sve što se napravilo prethodni dan. Kuhinja je već dobila podlogu za fasadu s vanjske strane, a završava se i žbukanje s unutarnje strane.

Iako je kiša malo poremetila radove, sve govori da će radovi biti gotovi do subote kada planiramo organizirati pripremu oko 1000 besplatnih obroka u novoj kuhinji koje ćemo podijeliti najsiromašnijima. Obrok će dobiti svi učenici. I oni koji inače nisu u mogućnosti sami sebi plaćati obrok. Besplatni obrok dobiti će i siromašni mještani u slamu koji si također ne mogu redovito priuštiti obrok, naročito bake koje brinu o mnogo unučadi. Danas smo nastavili sa intervjuiranjem djece koja ispunjavaju uvjete za uključivanje u program sponzoriranja obrazovanja. Podsjećamo vas da je za jednu školsku godinu potrebno osigurati 360 USA dolara za jedno dijete. Uplata može biti odjednom ili mjesečno po 30 USA dolara.

Danas smo također iz novčanih donacija koje su nam dali naši prijatelji namjenski za kupnju darova djeci koja su posebno u potrebi, razveselili njih četvoro i opremili ih odjećom i ruksacima za školu. Thraja, Shakira, Miria i Marvin ne mogu iskazati sreću i oduševljenje....Marvinu kojem je otac umro prošli tjedan i koji tužni grč nije mogao maknuti s lica, danas smo nakon shopinga izmamili veseli dječiji osmijeh. Ovo je najljepša zahvala koju su mogli dobiti naši dragi prijatelji donatori Tanja, Don i Destan.
Veliki pozdrav iz Bugembea, Uganda

Dragica i Jasminka

Bugembe, 20.9.2017.