Gradimo dječje igralište u Bugembeu

PROJEKT IZGRADNJE ŠKOLSKOG IGRALIŠTA
OSNOVNA ŠKOLA BUGEMBE BLUE  - 2017

 

Gradimo veliko dječje igralište!!!

Bugembe Blue osnovna škola nalazi se u Bugembe, okrug Jinja. Škola ima
preko 900 učenika koji dolaze iz siromašnih četvrti u Bugembeu i
okolnih zajednica. U sklopu škole nalazi se veći dio zemljišta kao livada koja služi kao dječje igralište. No to igralište je prazno, bez ikakve opreme i materijala za igru djece. To mjesto ostaje prazno za vrijeme školskog odmora jer djeca nemaju nikakvog sadržaja na njemu za igru.
No, Plavi anđeo će to uskoro promijeniti.

U sklopu ostalih projekata na Osnovnoj školu Bugembe Blue, izgraditi ćemo najljepše i majmodernije dječje igralište kako bi i ova afrička djeca iskusila malo zabave na postavljenim spravama, što će djeci dati veći i pozitivan poticaj na razvoj i učenje, te da uživaju dolaziti u školu.

Baš u ovom dijelu Bugembea u slamu, potreba za školskim igralištem je ogromna. Školsko igralište je važno sredstvo za djecu za njihovu inicijativu, da se igraju svaki dan, da njihovo osnovno obrazovanje prođe što ispunjenije i živahnije u druženju s ostalom djecom u slobodno vrijeme, da vježbaju samokontrolu, da to bude mjesto gdje će se družiti sa svojim vršnjacima i razgovarati.

Postaviti ćemo visokokvalitetne, sigurne čelične ljuljačke, tobogane, šipke za penjanje, krugove i druge igračke za korištenje, te pijesak. Biti će to dječje igralište kako za školsku djecu tako i za djecu iz lokalnih zajednica i slama.

Dječje igralište će projektirati lokalni obrtnici – zavarivači i postavljati, a pomagati će im lokalni volonteri. Iz tog razloga ukupan troškovnik za izgradnju iznosi samo 2.500$.

Molimo vas da se uključite u ovaj projekt i da nam pomognete izgraditi još i dječje igralište. Zamislite našu djecu u dječjim parkovima kako sretno trče okolo i igraju se, dok djeca u Africi toga nemaju, za njih je to luksus. Naročito ovdje u Bugembeu u slamu gdje je stanovništvo toliko siromašno da nemaju što jesti a kamoli da imaju sredstva da djeci omoguče malo zabave.

Zašto to ne bismo učinili mi. Razveselimo ovu dječicu da i oni malo uživaju u životu na zapadnjački način i raduju se novom danu i dolasku u školu.

Svaka vaš donacija pa i ona najmanja, uvijek je dobrodošla. Zahvaljujemo od srca svima Vama koji se često uključujete i obradujete udrugu nekom donacijom, za sve ove projekte koje će osobno voditi i izrealizirati na terenu, idejna začetnica i organizatorica svih projekata, predsjednica udruge Dragica Kopjar, u rujnu i listopadu mjesecu ove godine kada će iz tog razloga boraviti u Bugembeu.

 

Donacije možete uplatiti na račun udruge Plavi anđeo:

IBAN HR6924020061100610644

 

Hvala od srca!!

 

Projekt 8/2017