Volonterke u Keniji

Dragi svi,
prije par dana, dvije volonterke Lea i Nikolina doputovale su u Kitale u Keniju. Udruga Plavi anđeo tamo provodi svoje projekte od početka osnivanja udruge kao i u Bugembeu u Ugandi. Volonterke će idućih mjesec dana raditi na našim projektima, te posjetiti sponzoriranu djecu u Kitaleu.  

 

Volonterke sam mjesecima pripremala za ovaj odlazak na volontiranje i zato su odmah po dolasku bile spremne za svoje zadatke na terenu. Odmah drugi dan, baš na Lein rođendan, obišle su Osnovnu školu Light stars gdje će Lea svaki dan predavati djeci matematiku, a Nikolina engleski jezik. Naravno djeca su ih dočekala s rođendanskom pjesmom i radošću. U takvim trenucima emocije naviru, jer to su trenuci kada shvatite koliko su djeca radosna i sretna što ste tu, baš tu za njih i znaju da nećete odmah otići već ćete im posvetiti svoju pažnju i dati maximum od sebe sve što možete. Posjetile su odmah i Srednju školu gdje su ih dočekali i s rođendanskom tortom i pjesmom. Tu će Lea predavati kemiju a Nikolina engleski. Pored svakodnevnog rada na Osnovnoj i Srednjoj školi, volonterke će raditi i u sirotištu sa napuštenom djecom.
 Moram spomenuti i to da su djevojke prije polaska u Kitale prikupile mnogo donacija u stvarima i u novcu, te ovom prilikom zahvaljujemo svim donatorima koji su donirali u bilo kom obliku. Volonterke će tijekom boravka kupiti djeci ono najpotrebnije za prikupljene donacije. Posebno zahvaljujemo Lejli i Maji na doniranom tabletu i mobitelima koji će poslužiti našem volonteru i mentoru na terenu, Emanuelu.