Predavanje: Volontiranjem kroz Afriku i Indiju

AfrikaU petak 28.11.u 19 sati u Booksi, Martićeva 14d, kroz Afriku i Indiju provesti će Vas Dragica Kopjar, humanitarka, volonterka, predsjednica humanitarne udruge Plavi anđeo, zaljubljenica u Afriku i Aziju.

 

Pod nazivom „Volontiranjem kroz Afriku i Indiju“  slikovito će Vam dočarati svoj volonterski  put i humanitarno djelovanje u Keniji, Ugandi, Nepalu i Indiji. Kroz živopisne fotografije prirodnih ljepota, jezera i nacionalnih parkova iz Ugande, moći ćete shavatiti zašto tu zemlju još zovu „biser Afrike“.

A život djece po selima i slamovima možda u Vama otvori još veće suosjećanje i želju da pomognete  malim prijateljima u toj zemlji.

Kalkuta

 

 

 

Njezin četvrti odlazak u Indiju, odveo je gđu Kopjar ove godine u Kalkutu, u Kuću Majke Tereze. „Majka Tereza za mene je oduvijek bila iznimna žena i inspiracija u životu.
Nakon osnivanja udruge Plavi anđeo, želja za posjetom i volontiranjem u Kući gdje je ona djelovala dugi niz godina, samo se još više pojačala. Svoj san sam ostvarila, pomogla sam koliko sam uspjela, a iskustvo i osjećaj sreće, radosti, zadovoljstva i ljubavi ostaju za cijeli život.
Osjećaj da smo svi jedno, da je u nama tvorac koji nas je stvorio, da je on nevidljiv, a njegova energija ljubavi  je prisutna u svemu i u svakom od nas.“

Za živu afro atmosferu pobrinuti će se prijatelji iz Afrike na bubnjevima.