Misija Indija-Tiruvannamalai

Konačno da se javim iz Indije i prekrasnog gradića Tiruvannamalaia podno svete gore Arunachala gdje se nalazi i Children's house / dječja kuća u kojoj volontiram, a u kojoj ćete moći volontirati ubuduće i svi vi koji to želite. Draga gđa. Kumari otvorila je vrata svoje kuće za svu djecu bez roditelja i već 10 godina brine o njima srcem i s puno ljubavi zajedno sa svojim suprugom. Djece ima 30 i ljubav se osjeća na svakom koraku. I ja se osjećam kao kod kuće jer Kumari, i sama siroče u djetinjstvu, brine o njima kao o svojoj djeci.
Prije podne idem u pohode planine Arunachala i ashram Sri Ramana Maharshi, a poslije podne kada djeca dođu iz škole, tu sam s njima. Danas je nedjelja, djeca su kod kuće, donijela sam im banane za poslije ručka, a za ručak kuhali smo im piletinu, rižu i povrće s kokosom. Bilo mi je drago sudjelovati u svemu tome, pripremati i podijeliti im hranu...i ovdje sam spojila duhovni rad s humanitarnim jer to uvijek ide zajedno....duhovnost i humanitarni rad uvijek se nadopunjuju.
Kada sam prije godinu i pol dana boravila ovdje prvi puta, mjesto mi se toliko svidjelo da sam rekla kako ću sigurno doći ponovno. I eto me...Arunachala/sveta Shivina gora odašilje svoju moćnu energiju na cijeli grad, a svatko tko to želi, pronaći ce mir u ashramu. Već sada možete se javiti za volontranje ovdje s djecom, kao i uplatiti donacije za djecu na naš žiro račun udruge. Potrebno je mnogo novaca da bi se mjesečno prehranilo 30 djece, iako jedan obrok imaju u školi. Mama Kumari i njezina obitelj snalaze se na sve moguće načine kako bi osigurali sve što je djeci potrebno za život i za školovanje. Djeca su ovdje pronašla svoj drugi dom.
Ovdje je 30 stupnjeva, ali mi odgovara nakon sjevera Indije gdje sam se smrzavala.
Dragi svi, teško je prenijeti osjećaje i svu ljubav ovog mjesta, ove kuće u kojoj se djeca osjećaju tako sretno u svakom trenutku. Svaki dan dočekaju me s novim cvijećem koje mi stavljaju po kosi i iza uha, češljaju mi kosu, nauče me nekoj novoj svojoj igrici, pitaju o svemu. Ja im donosim svježe voće zahvaljujući dragoj Ondini koja je uplatila donaciju prije mog puta za djecu. Hvala Ondina od srca od svih nas ovdje!
Kada me neki potencijalni budući volonteri pitaju kako izgleda volonterski dan npr. u jednom sirotištu i što volonter treba raditi, jako mi je teško to objasniti. Sve ovisi o osobi, a svi mi smo različiti, ovisi o tome koliko ste spontani ili ste naučeni da sve bude po pravilima i zakonima. Ja sam s djecom vrlo spontana i nikada ne znam unaprijed što ću raditi kada dolazim. Jednostavno jesam i bivam u trenutku, a zapravo cijelo vrijeme nešto se dogada i nešto radimo.
Ukoliko želite uplatiti donaciju za ovu dječicu na naš žiro-račun, u svrhu uplate upišite: donacija za djecu u Indiji.
Hvala od srca svima unaprijed!

Dragica Kopjar
24.2.2014., Indija