Ruke Plavog anđela-kako nam je bilo...

Izvještaj s humanitarnog koncerta „Ruke Plavog anđela“ (8.12.2013. Češki dom)

 

 Dragica i volonterivolonteri

 

Ponosno možemo reći da je Plavi anđeo dogurao do svoje druge godine postojanja.  Lijepo je prisjetiti se prvog koncerta  odnosno same promocije udruge u godini 2011. i komparirati je s našim posljednjim koncertom. Udruga je narasla. Obilje novih projekata, brojni volonteri koji su ostavili traga u Africi i Aziji i nove volonterske snage na tlu Hrvatske koje se brinu da budu od pomoći najvrijednijoj članici i predsjednici udruge Dragici Kopjar. Važno je napomenuti da je udruga uspijela narasti zahvaljujući radu volontera, ali jednako tako i donacijama i sponzorstvima, te ostalim oblicima materijalne i nematerijalne pomoći. I na tome Vam od srca zahvaljujemo.

 

Neven i dječji zbor Gayatri Iroko

 

Koncert su otvorili Neven Dužević i mali dječji zbor iz Španskog pjevavši himnu udruge „Ruke Plavog anđela“.  Počašćeni smo njihovim nastupom, a posebno jer  smo po prvi puta imali priliku slušati  ovako male izvođače na dosadašnjim događanjima. Predsjednica Dragica nam je zaželjela toplu dobrodošlicu uz kratak osvrt na projekte u Africi i projekciju filmića Tine Smole o Ugandi. Indijski dio svog ovoljetnog  volonterskog angažmana iznijele su Morana Čunko i Tomislava Papić. Tako smo iz prve ruke mogli čuti niz zgoda kao npr. kako je to slušati predavanja Dalaj Lame te na što moraju obratiti pažnju budući volonteri. Azijsku priču zaokružili su plesači grupe RadheSyam i Gayatri Marić. Koncert smo priveli kraju plesavši uz naše već tradicionalne goste- Iroko band. Hvala svim izvođačima; neizmjerno cijenimo njihov trud i podršku. Veliko hvala i Češkoj besedi na ustupanju njihovog prosotora u Šubićevoj.

 

Svi naši gosti mogli su se počastiti ili kupiti kakav darak za ovo blagdansko vrijeme na našim štandovima. Ukoliko ste i Vi zainteresirani za kupnju promotivnog materijala (olovke, bedževi, magneti, majice, pregače, šalice i ostalo) ili pravih tradicionalnih proizvoda i ukrasa iz Afrike i Azije, slobodno nas kontaktirajte na e-mail, poslati ćemo Vam poštom.

 

Nadamo se da će udruga nastaviti u ovakvom ritmu, a za to nam je i dalje potrebna Vaša podrška. Hvala.

 

 

Maja Sruk
Plavi anđeo