Izvješće sa Tribine u knjižnici Prečko, očima sudionika

Uz mnogo pozitivne energije i entuzijazma, u srijedu, 5.12.2012., sudjelovala sam na održanoj Tribini "Uganda očima volontera". Uz projekciju filma i fotografija snimljenih za vrijeme volontiranja u Ugandi, volonteri udruge pričali su svoje dojmove i iskustva sa nedavne posjete djeci te zemlje dajući nam pri tom bolji uvid u dječju afričku svakodnevicu.

Program je bio ispunjen informacijama korisnim za sve ljubitelje Afrike, pogotovo za one zainteresirane za volontiranje. Iz prve ruke, sve se moglo saznati o načinu volontiranja u Ugandi u koje sam se odmah odlučila uključiti. Upoznati smo sa prošlim i budućim projektima udruge Plavi anđeo u kojima smo svi pozvani sudjelovati. Dragica se pobrinula da se na malim štandovima pronađu izvorni afrički predmeti kao i kalendari za 2013.g. kupnjom kojih direktno sudjelujemo u pomoći najpotrebnije djece u Africi.
Za pravu afričku atmosferu pobrinuo se Sam Bushara na bubnjevima. Iskustvo za preporučiti!!!

Svako dijete zaslužuje jednake šanse za život u ljubavi, smijehu, radosti i u obitelji. Koliko tek mogu učibiti 1 obrok, 1 bilježnica, 1 olovka, 1 dekica, lijekovi, mreža za zaštitu od komaraca.
Afričkoj djeci to se čini kao dosegnuti vrh planine, ali uz našu pomoć moguće je!

Pratite nas, zovite, pitajte i sudjelujte na trenutnim i budućim događanjima
i projektima!Lidija Modrušan
Plavi anđeo