Pozdrav iz Ugande

Volonteri udruge Plavi anđeo, Dragica, Željko i Vedrana, trenutno se nalaze na volontiranju u Ugandi, mjestu Bugembe kod grada Jinja. Grad Jinja udaljen je oko 80km od glavnog grada Kampala i nalazi se na prekrasnom jezeru Victoria na samom izvoru rijeke Nil. Uganda je predivna zemlja sa zelenim obradivim površinama, plantažama čaja, banana i manga, a krase je mnoga jezera i  nacionalni parkovi.
Graniči sa Sudanom, Kenijom, Ruandom, Kongom i Tanzanijom. Naselje Bugembe jedno je od najsiromašnijih u Ugandi i upravo je ondje Plavi anđeo započeo svoj projekt pomoći djeci Afrike, u suradnji sa humanitarnom organizacijom Clemensi Uganda iz grada Jinja.
Prva tri volontera trenutno se nalaze tamo i rade na pripremanju terena za odlazak novih volontera koji mogu raditi s djecom u sirotištu, raditi u školi, raditi na odabiru one najsiromašnije djece za sponzorstva u Hrvatskoj, nastaviti sa posjetima domovima najsiromašnije djece i mnogih drugih poslova.
Najviše djece živi sa bakama jer su im roditelji umrli, tako da ih nema tko školovati. Većina te djece ima 1 obrok dnevno
ili niti jedan, a sastoji se od posha - kuhano brašno s vodom. Svi oni koji žele pomoći za prikupljanje sredstava za hranu za
najsiromašniju djecu bez roditelja mogu to učiniti na žiro račun udruge Plavi anđeo.

Uplate za Hrvatsku: 2402006-1100610644
Erste&Steiermarkische Bank dd

Uplate iz inozemstva:
IBAN HR 6924020061100610644
SWIFT ESBCHR22