Projekt: Siromašni samohrani roditelji i višečlane obitelji

sm
U situacijama kada teška financijska kriza pogodi neku obitelj, često djeca ostanu bez neophodnih sredstava za školovanje i kvalitetan razvoj. Upravo je to slučaj s brojnim obiteljima samohranih roditelja i višečlanim obiteljima čijoj je djeci pomoć nužno potrebna.


Centar „Plavi anđeo“ svoje djelovanje bazira upravo na pomoći djeci. Svako dijete mora imati nužne uvjete za razvoj u svojoj okolini, no međutim često smo svjedoci da nije tako. Neophodno je djeci pružiti adekvatno školovanje.

Udruga se bazira na dva osnovna tipa obitelji čijoj je djeci potrebna pomoć, a jedan od njih je obitelj samohranih roditelja. Naime u današnjem društvu je zamijećen porast takvih obiteljskih zajednica, što često može predstavljati veliki financijski napor za jednog roditelja koji mora pružiti djetetu svu adekvatnu skrb.

Drugi osnovni tip obitelji jest višečlana obitelj. Roditeljima je vrlo teško osigurati sva potrebna sredstva za jedno dijete, a ako govorimo o većem broju djece, to često postaje i nemoguće. Međutim, to ne mijenja situaciju da je svakom djetetu potrebno osigurati adekvatan razvoj i mogućnosti za napredak, kako bi jednog dana moglo izrasti u osobu sposobnu za rad i djelovanje u društvenoj zajednici. Pomažući djeci višečlanih obitelji možete doprinijeti na razne načine, a svaka pomoć u obliku knjiga, školskog pribora ili odjeće može biti korisna i za djecu.


"Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju"- M. Tereza

Projekt 2012g.