Projekt: 2 bočice vode

 

vodaUplatite mjesečno 10 kuna u protuvrijednosti 2 bočice pitke vode koje u Africi gotovo da i nema jer nema slavina, bunara, kiše su rijetke, a do rijeke po vodu sa plastičnim bocama djeca pješaće i  više od 3 kilometra, umjesto da pohađaju školu. Zato obično ponesu bocu za vodu sa sobom kako bi u povratku iz škole koja je isto tako kilometrima daleko, ponijeli i vodu.


Djeca u Africi već odmalena rade kako bi pomogla prehraniti velike obitelji  i to za oko 1 eur dnevno. Uplatom od 10kn mjesečno uplatili ste nešto više nego što oni dnevno zarade ako uspiju pronaći posao.


Ako u banci napravite trajni nalog za uplatu protuvrijednosti 2 bočice vode, biti ćete bezbrižni i nećete morati popunjavati uplatnice svaki mjesec, a u srcu radosni jer ste možda spasili nečiji život. I ono malo novca za naš pojam, u Africi je jako puno, a samo ste se možda odrekli jedne kave.


Uplatom od 10 kuna mjesečno osjećat ćete da radite dobro djelo i tako pomažete udruzi „Plavi anđeo“ na dobročinstvu koje provodi u Hrvatskoj i Africi.


Milijuni djece u Africi su gladni, bolesni, bez pomoći i u opasnosti. Na stotine ljudi u Somaliji umire svakodnevno, a polovica njih su djeca.


Udruga „Plavi anđeo“radi direktno na terenu - na licu mjesta i pomaže lokalnom stanovništvu.


Uplatite još danas 10 kuna i možda spasite još jedan život.

 

"Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima"- M. Tereza

Projekt 2012.g