Akcija ''Za djecu Kenije''-traje do 31.12.2012. (završena)


Akcija "Za djecu Kenije" je završena 31.12.2012. a prikupljena sredstva za igradnju nove kuće obitelji s petero djece prosljeđena su na račun franjevačke misije u Keniji u iznosu od 500 eura.
Hvala od srca svima koji su donirali za tu akciju.


JOHNOVA KUĆAJohn i Daisy žive u selu Kipsigis Tugen village u trošnoj kućici koja samo što se nije srušila i koja je puna vode kada pada kiša. Imaju petero malene djece koja su stalno bolesna. John boluje od tuberkuloze, a Daisy ima mentalni poremećaj. Kučica je toliko malena da na podu jedva uspije prespavati Daisy sa djecom, a John spava vani pored kuće.
Kućica je izvana prekrasno oslikana što je Johnovo djelo i zaljubila sam se u nju na prvi pogled.
No potrebna im je ipak nova i veća kuća za stanovanje,
sa krovom koji neće prokišnjavati. Skupljamo financijska sredstva za gradnju nove veće kuće sa barem 2 prostorije što u Africi iznosi oko 400 eura, ovisno o veličini i broju prostorija.

KAMP

U kampu najvećem u tom dijelu Kenije, pod poderanim šatorima, živi na stotine djece i ljudi u nenormalnim uvjetima kakve je ovdje kod nas teško i zamisliti, bez hrane, vode, struje, odjeće i obuće, a bolest se širi na sve strane. Pomoć do njih rijetko dolazi. Skupljamo donacije za kupnju hrane.


OBITELJI SA 12-ero I 13-ero DJECE

Benson i Cristine imaju 13-ero djece i jedva preživljavaju u gladu i siromaštvu. Benson radi cijeli dan za 1 eur dnevno na obližnjoj farmi, ali to nije dovoljno za prehraniti mnogočlanu obitelj. Skupljamo donacije za sve što im treba, a treba im sve. Te velike obitelji upravo ovise o rijetkim misionarima dobrog srca koji su se voljni uputiti pješice u njihova kilometrima udaljena sela i donjeti im hranu.

William i Stella imaju 12-ero djece i žive u najvećoj bijedi, a baka Mary boluje od raka dojke. Dio svoje djece dali su na uzdržavanje drugim članovima obitelji u obližnjim selima jer oni nisu u stanju brinuti za njih. Kod zadnjeg posjeta njihovom domu Stella je čekala donjeti na svijet još jedno
dijete.