Novi Projekt : Gradnja dječjih igrališta ispred najsiromašnijih osnovnih škola u Ugandi

Ovaj projekt nametnuo se sam po sebi kada smo u rujnu 2017. izgradili i otvorili veliko dječje igralište u sklopu Osnovne škole Bugembe Blue u Ugandi.

Toliko sreće i radosti na otvorenju kod djece koja su vriskom utrčala na sve postavljene sprave stvarno  treba doživjeti uživo i osobno, jer je teško prepričati taj osjećaj.

 


Pročitaj više

Besplatni obrok za djecu i siromašne u slamu Bugembe

U rujnu 2017g. podijeliti ćemo oko 1000 besplatnih obroka za djecu i siromašne u slamu Bugembe u Ugandi. Još uvijek se možete uključiti u donacije za ovaj projekt.
Pročitaj više

Izgradnja školske kuhinje u Osnovnoj školi Bugembe Blue

U osnovnu školu Bugembe Blue, volonteri udruge Plavi anđeo prvi puta su došli volontirati 2012 godine. Došli smo baš u tu školu jer je to najsiromašnija osnovna škola u Bugembeu, s najviše djece, a s najmanje nastavnog osoblja.
Pročitaj više

Izgradnja Osnovne škole Busagazi-Uganda

Osnovna škola Busagazi nalazi se na otoku Busagazi usred Viktorijskog jezera u Ugandi.
Plavi anđeo prikuplja pomoć i donacije za rekonstrukciju 5 školskih učionica koje su uništene uslijed jakih kiša i vjetra tijekom svibnja 2013.g u osnovnoj školi Busagazi.

Pročitaj više

Projekt pitke vode u Africi: Spremnici za prikupljanje kišnice za ruralne škole u Ugandi

Humanitarna udruga Plavi Anđeo provodi projekt pitke vode u ruralnim područjima Ugande. Radi se o kupovini i ugradnji plastičnih tankova-spremnika za prikupljanje i pročišćavanje kišnice, kako bi poboljšali pristup pitkoj vodi u školama ruralnog područja.

Pročitaj više

Projekt: Dekice, madraci i mreže za zaštitu od komaraca za djecu Ugande

Plavi anđeo provodi svoje projekte u jednom od najsiromašnijih dijelova Ugande, naselju Bugembe, gdje su pokrenute akcije u široj društvenoj zajednici siromašnog naselja gdje ljudi žive u slamu, kao i na osnovnoj školi Bugembe Blue Primary school na kojoj i naši volonteri volontiraju. U mjesecu rujnu i lisopadu 2012 godine, za vrijeme našeg volontiranja u sklopu projekta Sponzorstva djece, intervjuirali smo oko stotinu najsiromašnije djece bez roditelja ili s jednim roditeljem, te ih posjetili u njihovim domovima. Za njih prikupljamo donacije za hranu i za bolje uvjete života kako bi mogli spavati na madracu a ne golom zemljanom podu, imali dekicu za pokrivanje i zaštitnu mrežu protiv komaraca, cipele. Ta su djeca gladna, mnoga od njih danima nisu jela, a za školarinu nemaju. Oni koji su primorani živjeti sa daljnjim rođacima i sl. moraju već od malih nogu pomagati i raditi neki posao kako bi uspjeli preživjeti.

Pročitaj više

Projekt pomoći gradnje kuća siromašnim obiteljima u Ugandi

Nakon što je obišla mnoga siromašna sela i obitelji u Bugembeu, predsjednica udruge Plavi Anđeo Dragica Kopjar odlučila se na projekt pomoći pri gradnji novih kuća za siromašne obitelji u Ugandi. Troškovi za novu kuću od blata s dvije prostorije iznose od 600 do 1000 dolara na vlastitom zemljištu, za kuću od cigle dvostruko više. 

Pročitaj više

Projekt: 2 bočice vode

Uplatite mjesečno 10 kuna u protuvrijednosti 2 bočice pitke vode koje u Africi gotovo da i nema jer nema slavina, bunara, kiše su rijetke, a do rijeke po vodu sa plastičnim bocama djeca pješaće i  više od 3 kilometra, umjesto da pohađaju školu. Zato obično ponesu bocu za vodu sa sobom kako bi u povratku iz škole koja je isto tako kilometrima daleko, ponjeli i vodu.
Pročitaj više

Projekt: Suradnja sa školama u Hrvatskoj

Udruga Plavi anđeo razvija svoj novi projekt na tlu Hrvatske u kojemu želi obuhvatiti i svoje najmlađe podupiratelje. Svrha ovoga projekta je senzibilizirati naše učenike srednjih i osnovnih škola o pitanjima života u Africi i Aziji. Iskustvo koje imamo iza sebe govori nam da su naši učenici zainteresirani za ovu tematiku.
 

Pročitaj više